Thursday, August 18, 2011

Sheraton Imperial KL; Buka Puasa

dua tiga kucing berlari..
mana nak sama si kucing belang..
dua tiga entri awek tak update lagi..
tapi kali nie ada entri best tok korang..


hai..kawan-kawan..pe cerita sekarang..maaf laa..orang nak raye niekan..awek buzy sagat..sampai kad raye semua tak sempat nak tulis..nie pun tak cukup rest tao..awek bukan buat kuih raye..ade laa..nanti awek update next entri k..nie nak story pasal last Tuesday..office awek buat Break-Fast dekat Sheraton Imperial Hotel Kuala Lumpur..hihi..nie second place and also second time awek berbuka diluar..happening?? gila tak happening..dengan kakak-kakak gourges tue..pergh..hihi..

Sunday, August 14, 2011

Recipe; Bergedil Daging

assalammualikum..hai..camne dengan puasa korang..alhamdulillah da  14 hari kita meredah dugaan berpuasa..buat yang sudah tertinggal..takpe nak buat mcm mane..setakat itu tahap kemampuan kita..tapi bila sudah bole berpuasa..belajarlah menahan dan mengawal diri untuk terus mengejar sinar pahala dari Yang Esa.
cerita bulan puasa..kali nie ada satu recipe sesuai untuk juadah buka puasa korang..BERGEDIL..tahu??
kalau tidak silap awek..nie makanan orang jawa..tapi tak kisah laa...kalau korang beli kat bazar..tentu rasa kentang kan..tapi kali nie awek nak bagi kongsi dengan korang bergedil daging..bajet tak mahal pun..dan korang dapat makan dengan puas dan jaya nya..

jom tengok nie...

Thursday, August 11, 2011

Recipe; Tiramisu

assalamuaalikum..hai pe kabor..arinie..awek de berita hangat yang hampir hangit..ade sekor setan terlepas dari garinya..dia datang bawak desert tok korang..korang jangan terliur plak ehk..hihihi..tapi kali nie..awek tepek recipe jek kat korang k..nie recipe yang paling ringkas..try laa..awek da..korang pe lg..k..muaxh

Sunday, August 7, 2011

Eat: Teh Tarik Place, Sooka Plaza


opss..ops..maaf-maaf..tumpang lalu..hai kawan-kawan..Salam Ramadhan..muaxh..maap laa yek lame da tak update entri..sebab..awek sangat busy di office..tak ada masa langsung nak taip entri..muaxh..nie pun awek curi-curi tao..oaky..since kita suda menjejakkan kai dibulan puasa..kali nie awek try for The First Time Berbuka Puasa Diluar Rumah..hahaha..serius tak tipu..awek pun baru pasan..hahaha