Posts

Showing posts from April, 2011

Melaka: Melaka Bandaraya Bersejarah

Image
jauh perjalanan luas permandangan..itulah perpatah melayu..wah..gitu..manis mulut berbicare ko.. da puas awek cerite pasal event ke KK and terkinje-kinje tengok Yuna n Ella melalak..kali nie awek nak story-mory kat korang pasal awek singgah kat Bandar Bersejarah..pe lagi..Melake laa cik abang + adik + akak oooiiiiit...

Sabah; Kota Kinabalu (part-3)

Image
sambung dari 
ke sabah-PART1 ke sabah-PART2
Ahad, 10 April 2011
pagi ahad tue..awek bangun awal..lepas solat subuh..awek da tak bole tido..memang panas laa..baru nak berehat..kat luar hotel awek da memekak orang main alat musik..awek ape lagi..bangun seawal mungkin..and siap besolek bagai...hurm...cantikkan awek..hehhe..lepas siap bersolek..awek turun jenjalan..
owh...ade tamu...TAMU GAYA..okay..tapi awek nak breakfast dulu..hehehe.. lepas breakfst kite singgah balik..

awek da tak larat nak makan mamak..so kami telan jek KFC.. sebab tak berape jao dari hotel pun.. bole laa..da terpakse..huhu
lepas makan..kami mulakan tour kami menjelajah TAMU GAYA.. owh lupe..tamu tue maksudnyer pasar..gaya tue..nama jalan.. so PASAR JALAN GAYA..lebih kurang macam pasar tani laa..gitu..

masam-macam ade..klo tak nampak..klik kat pic tue..nt die besar laa..k

mase kat pasasr tue..awek sempat beli kilut siput kat ayah..lepas tawar... awek dapat RM60 dari RM75..pastu awek beli  gelang kat kawan-kawan awek.. …

Sabah; Kota kinabalu (part-2)

Image
sambung entri semalam sabah-PART 1
Jumaat, 8 April 2011
disebabkan Trip ke2 kami disebelah petang..so awek plan nak bangun lambat sikit..lepas solat subuh..awek sambung tido balik..tepat jam 10 pagi..awek bangun and bersiap tok gi sarapan..kak In pilih kedai Maimunah tok Breakfast..awek oder Roti Sardin

Sabah; Kota Kinabalu

Image
okay..awek tak nak merepek lagi..k seriusly awek pergi holiday..seminggu lamenyer...awek da mentionkan... so nak tao ape awek buats epanjang minggu menghilangkan diri tu.. jom layan nie
Rabu, 6 April 2011

9.30am awek da mula bersiap + bersolek untuk bertolak dari rumah ke LCCT..11.40am: mula mengibaskan sayap si Burung Besi bersama Crew Air Asia..flight ke KK ambik mase 2jam 30minit..mase dalam flight..perot awek menyanyi lagu ghazal..dan bagaikan anak orang kaye terlampao..dengan selambe awek oder mamam..dah tao mahal awek oder jugak..
lepas makan awek tido..tibe jek kat Terminal 2 KK..we'll teros mam kat Center Point..alaa..tak de pic..sebab awek lapo sangat..lepas mam kami pergi check in..alamak ..texi sesat sudah bah..kami tak jumpe hotel..so terpakse laa kami jalan kaki carik hotel tue kat celah-celah bangunan tue..jalan 2 tapak jek..da jumpe pintu masok nyer..aduh..ape malang laa..

wow..kami dapat bilik 2 tingkat..ade tangge naik kt loteng nyer..kt loteng nyer ade 2 tilam lag…

Travel: SABAH bah

Anak Derhaka?? jeng..jeng..jeng... sanggup tinggalkan keluarga demi kawan-kawan..sanggup tinggalkan keluarga demi kepuasan hati...sanggup tinggalkan kerja  demi menjage kekenyangan perot...kau kejam awek..sampai hati  kao buat macam nie..awek lari bukan ape...tapi untuk awek juga..sebab awek da booking tiket nak pergi melancong la...hehehe
nak tao ape cerite awek...
TUNGGU BAH....
aku busy nie bah..nanti aku update entri nya ya...

Sabah: 1st Travel

Image
hah..hai..bertemu kita lagi dalam rancangan...Apo Kato CIk AwekRetro nie Pulak ehk??
arinie..i namao cakap banyak..sebab..mood da selamat berangkat ke Tempat Idaman Kalbu..
tak Paham?? macam nie..setelah sekian lama merancang..mengidam..dan pelbagai rasa termasuk rase serbe salah coz terpakse tinggal kan die yang sememangnyer kejauhan..i akan diterbangkan ke Sabah..untuk tujuan
 MELANCONG
hehehe..

yang sepesialnyer..i pergi sorang-sorang..no family..no Bf..no Bestie..but wif bekas teman seoffice selama 6 hari 5 malam..gitu..attcually dorang nak gi naik Gunung Kinabalu.tapi awek tak nak..ish..da tak fit da..insyallh bile sayang ade..nanti nak gi naek sane ngan ayang..bole lembik-lembik..gedik-gedik terlampau..wahahaha..

so, atas perancangan 6 bulan yang lepas..dah pun berlepas..awek and Kak Intan akan buat tour..ke sekitar Kota Kinabalu, Kudat and Buefot..ape yang menarik pun awek tak tahu..awek nak gi tawau..tapi orang agensi yang kami tanye tue..kate jaoh dek..kene naik flight jugak..…