Monday, December 19, 2011

Eat: The Pressroom Bangar Mall; Christmas Dinner


Hi all..pe kabar? Since kita da di pengakhiran 2011..macam mana hajat or azam korang..da tercapai blom..alhamdullilah..azam awek..separuh da tertunai..cuma ade satu perkara lagi yang belom tertunai...dan awek rase jugak..susah untuk awek tunaikan dengan beberapa halangan..hurmm takpe..tahun depan masih ade lagi..awek rase insyallah bole dicuba lagi..kan..da hujung tahun nie..macam biase laa kan..ade satu lagi perayaan...walaupun kita tidak seharusnya meyokong mereka..tapi pada awek..atas dasar kawan-kawan..pekerja dan majikan..why should awek tolak perlawaan dorang..bukannya dosa untuk bersama meraikanya..cuma..as a islam..we must know our batas...right???

Monday, December 12, 2011

Lover Searching


hi dear all..hows ur weekend..must have lot of story did u'olls exciting to show us..sharing wif us..yay..me too..but..i doesn't had idea how to create my cute sentence..aww..a few week doesn't had best entry from Awekretro..i'm so sorry..i also doesn't had enough time to blog-walking..but..don worry..now..i try to give my  time for your..okay guys...i need ur supported..okay kot kan..i'll make sure..i'll be there...

~ Lot of Love ~

Tuesday, December 6, 2011

Bumbu Desa KLCC


Hey..hoi..ape kabar?? Cuti sem da start kan kawan-kawan..pergh seronok laa korang...merehat..takpe takpe..nanti korang rase kan bahane bile da kije..lagi-lagi kalao kije macam awek nie..weekend korang camne aritue?? Awek nie xde laa best pon..tapi tetap gedik nak story......as a planning.....

Wednesday, November 30, 2011

Perlis;Padang Besar

Hi Assalammualaikum..

.





Perjalanan dari Bukit kayu Hitam nak ke Padang Besar kami lalu Pekan Chuping..Chuping nie merupakan kawasan ladang tebu terbesar di Malaysia..pergh..kalau korang tinggalkan awek tengah ladang tue..sure belom tentu awek dapat keluar tao...wahaha


Okay..Sampai Padang Besar..yay...soping lagi....wahoooo




kompleks nie totaly da berubah..da tak macam dulu..kalau dulu macam-macan de..korang naik pening tengok tao..tapi kalinie tak banyak barang..tapi kami tetapi shoping..Along beli 2 tshirt..Arith pun beli 2 tshirt
Mama 1 blouse and 1 bag and same dengan Awek 1 tshirt and handbag..wahooo..




Kalau datang sini korang tak Beli kekacang..tak sah tao..awek habis RM50 tao beli kacang jek..mama singgah Sia (sengau sikit) n mangkuk nasi..tao ke sia tue ape..ayoooo...sia tu mangkuk tinggkat..hihi...awek sempat belajar pekataan baru..







Tuesday, November 29, 2011

Kerabu Beronok - Langkawi


Hi dear...amacam tuday..da holiday sehari..sure bestkan hari korang..yup..seperti yang dah dijanjikan..awek akan ceritakan tentang satu lagi keindahan tuhan..kalao korang tengok pic yang awek curi nie..korang mesti eeeewiuh...geli geleman sakan kan..mula laa rase bulu roma tegak berdiri..ish..buat si otak serong pulak..hah mula laa nak pikir bukan-bukan..lempang nak?? Hahaa..jom..

Kedah; Tasik Dayang Bunting - Pulau Langkawi

Hi Assalammualaikum..


Sk Langkawi Batch…




first place..kami ke Tasik Dayang Bunting..








 Fish Fidding ikan tue..memang ikan cantik…yang ganas..ade..yang jinak ade..waaaaah…I love fish…muaxh..dalam syok-syok bagi makan ikan tue..kitorang dibenarkan Pegang Ikan Buntal Belimbing…


cute kan kawan-kawan…lepas tue…awek pegang ikan buntal yang bulat tue..




Eagle Fidding..
eagle tue helang laa..haiyaaa..ade dua jenis helang..sekor yang macam Winston and sekor lagi helang laut..


Beras Basah Beach..
nak buat ape..snorkeling laaaa..wah..syok betol..sebab dah lame tak mamdi laut..argggghhhhhhhh..hitam laaa awek…huh….


Thursday, November 24, 2011

Langakwi Island @ Gunung Mak Cincang & Cable car

Hi Assalammualaikum..


Gunung Mak Cincang..korang tao tak pe de kat gunung tu?? Tengok nie.....



RM15 Aldut Malaysian
RM13 Child Malaysian
RM30 (Aldut tourist)
RM15 (Child Malaysian) 1-12years old
Oldish special price: forget laa..


Mase nak beli tiket tue..dorang mintak i/c card tao..takut kita bohong..chettt..layan pic kami k









Lepas bertaruh ngan perasaan gerun bergayut kat gunung tue..kami ke Air terjun telaga 7..tapi kami tak masuk..satu peringkat pun kami tak sampai tao...hahaha...tak larat laa awek nak daki lagi..harap jek muda..tapi lutut ketak tao..hahaha..so posing kat depan pintu gerbang saja...haha



Wednesday, November 23, 2011

Perak @ on Our Journey

Hi Assalammualaikum..
Next destination: ke Utara..wehooooo
















Malam pulak..rest time..okay la..nak update next entri nie..part4...hari ke3..tak best sangat..sebab kami banyak abes kan mase atas jalan raya..part 4 baru best..hihi..k