Thursday, December 27, 2012

Eat: Red Wok Restorant. Steamboat Choice! - Bangi

Hi assalammualikum..

Nie cerita last month..ehk..last two month kot..entah laa..dah lupe plak bile..meh sini awek nak share..it sound like worried kan.. Red Wok Restorant. Sebuah kedai makan chinese muslim bertemakan Steamboat. Nak kata takde makanan lain..ade jek goreng-goreng..tapi if siapa yang ade di area Bandar Baru Bangi or Kajang..why shout u try it..pada awek..ia satu pelaburan yang bagus..
kenapa? Papa dan mama bukan laa pengemar makan makanan diluar..dah hampir 3/4 hidup kami..kami makan dirumah..sebab itu..kalau korang bace entry food review awek..dah macam orang jakun tak pernah makan diluar..ahakss..berbalik cerita kedai tue..maap yek jika kualiti gambar yang awek berikan tak menarik..sebab it unplanning kan...


kat mane??? lepas korang bace entry nie abis..baru awek bagitao kat mana k...
restoran nie menyediakan dua jenis steamboat..satu korean sizzling..yang mane? yang ade hot plate to..yang nak kene panggang and satu la steamboat biase..steamboat biase nie.. dorang akan bagi satu periuk besar..bezakan....beza periuk je...kalau kuah tue..sama ade sup atau tomyam..so kami pilih Korean Sizzling Steamboat dan kuah tomyam..hah..baru advanture.. hhahahaha


papa sia pesan dengan kami sebelum kami pergi berebut amek makanan..dia cakap..amek ape yang awak nak makan jek..ok..tapi bile dah sampai dekat frezer tu..patut laaa...so nak tak nak kami kene laa bangun banyak kali..biase laa kan..


urmm..tengok tue..bukan awek jek yang teruja..mama pun teruja..hahaha...


yang lagi best..papa..dia tak amek ape-ape..tapi ape yang kami amek..semua dia makan..ciss....kate amek ape yang kami nak..tapi dia yang makan..huhuhu..papa...papa.....


okay laa..takde ape pun nak cerita sangat..tapi nak  bagitao..nie salah satu kedai yang menarik untuk korang try..okay..jangan lupa try k..awek rase..nak gi sane lagi laa..kat mane...tu detail nyer...bye..muaxh

Steamboat
Adults   -   RM28
Children – RM17
Korean Sizzling Steamboat
Adults  -    RM33
Children – RM21
——–
Children under 99cm eat for FREE


Opening Hours
Monday to Thursdays
Lunch : 12pm to 3pm
Mondays to Fridays
Dinner : 6pm to 12am
Saturday & Sunday
"Almost" all day dining : 12pm to 12am
Please note we are closed for lunch on Fridays


Red Wok Restaurant Sdn Bhd
Lot PT 70550, Jalan Kajang Impian 1/2
Taman Kajang Impian
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor
Tel: +603-8927-4100
Fax: +603-8927-4500
HP: +6019-339-4655 - Awang Hasyim
Email: redwok2u@gmail.com

Monday, December 24, 2012

Eat: Warung Otak-Otak Che Wan - Terengganu

Hi Assalammualaikum..


Pahang @ Bukit Gambang Waterpark

Hi Assalammualaikum..


pelampung family; RM15
 loker; RM10

Glacier River



6 Lane Racer (The longest in Malaysia)


Crystal Slide,Galaxy Slide, and Canopy Slide


Family Raft Ride (The longest in Malaysia). Take the whole family on an observatory cruise in the Family Raft Ride. Our plus-sized rafts are constructed to fit the entire family in relative comfort and safety for your peace of mind while everyone gets an introductory lap of the amazing adventure that awaits them at the Water Park. satu pelampung dibenarkan naik seramai 6 orang...tapi kami bertiga..so terpaksa laa carik couple yg lain untuk cukupkan kota..pergh..ramai plak yang join..jadi dalam pelampung kami ade 7 orang..sebab ade 2 budak kecik..so lepas laa..dalam tue semua orang tue..sian kat budak yang jage tue..pelampung kami mula-mula takleh gerak..sebab berat sangat..pelan jek dia tolak pelampung kami..sekali kao..melayang along kata..pelampung kami hampir tekeluar lane..men tak nyer..awek takut terbalik jek...kalao terbalik tak hempap sape-sape tu tap pe laa kan..huh..huhu..tapi couple yang lain tue memang have fun gilew laa..sebab bile dah sampai bawah...lifeguard tue kata..family raft nie..kalao orang berat..lagi tinggi dia gi..wahaha...boleh mati awek dikije kan.



lepas tue kami sambung mandi Wave Pool (The Largest in Malaysia) ape yang besar ntah..tapi kejang jugak laa kaki awek..awek memang salu kejang pun kalau dok dalam air lame-lame..

Friday, December 7, 2012

Malacca: Pantai Klebang and Coconut Shake

Hi Assalammualaikum...


bulan nie awek nak ceritakan pasal tempat melancong..yes! sekarang kan musim cuti sekolah..ramai yang nak bawak anak-anak pergi berjalan-jalan kan...untuk story kali nie..awek nak story pasal negeri Melaka dulu k..esok lusa..negeri lain plak k..okay..kalau korang tertanye-tanye..ape yang ade menarik di  melaka nie..try review nie : KLIK SINI..tue salah satu tempat yang menarik patut korang lawati..okay..now awek nak ajak korang melawat satu lagi tempat yang best gile..pernah dengar Selat Melaka? if not wrong..Selat Melaka merupakan salah selat yang terpanjang didunia..jap-jap awek try google.....yup..elat ayang tersibuk dan terpanjang didunia...hah...

nak tao lebih..google sendiri pasal selat melaka nie k...kalau korang pergi selat melaka nie..korang mesti nak cari Masjid terapung...cop-cop..awek tunjuk dulu kawasan sekitar selat...




Terus depan sikit…korang akan Nampak orang ramai beratur panjang..bapak panjang..owh..mungkin ini yang orang kate tue…Coconut Shake Pantai Klebang…”pa! nak jugak laaa…”serta merta papa berenti…hahaha…


Takde info yang menarikkan..tapi nie salah satu tempat wajib korang kene pergi kalau korang ke Melaka. Mesti ade juga yang mengoogle ape yang menarik di Melaka kan..so..what you waiting for! Kene dating Melaka..memang banyak tempat yang korang boleh g dalam mase satu hari…tao…hotel mane best?? Entah..takpernah tidor pun kat hotel Melaka..soon awek update k…urm..now tengah update list…for my next travel..


Ape lagi tak cukup ehk?? tak sabar nak tunggu next trip..wahaha...
bye