Tuesday, March 8, 2016

Selamat Ulangtahun bekas Kekasih..

Selamat Ulang Tahun Bekas Kekasih..

hi you, masih stalk ehk..hihi tak pe. itu lumrah hidup setiap pasangan yang putus mesti akan stalk ex mereka. i pun ada juga cari pasal you. alhamdulillah syukur you masih sihatkan. jangan cakap banyak lah kan. its hard for me untuk terus tarik nafas and pandang ke depan. cukup pengenalan kita ajar i macam-macam. thank you. biar semua kenang kita lupuskan. pergi tepi laut. bakar semuanya. jangan tinggal sedikit pun. biar kita lupa semuanya. 

you. selamat ulang tahun ke 27. jangan main lagi. sudah sampai angka untuk you serious. kejar cita-cita u. impian u. i know u. u can do. terus bangga kan mama and papa you. jadi contoh abang yang baik untuk adik-adik you. kalau you ade terniat nak beli rumah. jangan tunggu lagi. beli. kalau you ade plan nak beli kereta. beli. itu semua untuk kesenangan u nanti. your parents will proud with you. kerja macam mane? u must be a great chargeman right. usaha u takkan sia-sia kan. you know what. di dunia construction ni perlukan chargeman kan. setiap kali orang sebut chargeman. i mesti tanya siapa nama orang tu. nampak tak. i xsabar nak tengok u berjaya. jadi orang penting dalan sesebuah project. hihi. excited pulak. as a friend ape salahnya kan.

kalau you dah ada calon hati, jaga dia elok-elok. jangan mainkan perasaan dia. kalau u mula rasa rimas dengan dia. u kena paham dia. biasalah perempuan kan kadang-kadang tu pandai emosi tak pasal-pasal. kalau dia mengadu hal remeh temeh kat you. you kene jadi pendengar dia. kalau you bengang jadi pendengar dia. tarik nafas panjang-panjang. cakap kat hati. sabar... aku sayang dia.. hihihi.. jangan marah dia. nasihat dia. kalau penat nasihat. tetap terus nasihat dia okay..rajin-rajin belikan dia present. hargai dia selagi dia ada depan mata. tanya kabar dia selalu. tanya dia dah makan. tanya dia sihat x. kalau you busy macamne sekali pun. paling tidak mesej dia sehari sekali. bagi tau you busy. jangan buat  dia tertanya-tanya. waktu birthday dia yang buat-buat lupa tau. save date-date penting tu sekarang dalam handphone. buat reminder. you tu selalu lupa. makan pun buat-buat lupa kan.

sedih pulak i you...sebab you milik orang lain dah. hihi. you i teringin nak jumpa you. ade 2 soalan nak tanya. tak banyak. tapi biar lah. kan. ingat. rajin-rajin bangun pagi. tolong mama ape yang patut. baju jangan kumpul berbaldi dalam bilik. iron baju sendiri. jangan buli adik. makan tu jangan memilih sangat. and jangan buat mama and papa sedih. be a good boy. pssst; nanti kalau dah nak kawin invite i tau.... belum tahu lagi i nak datang x..hihi.. gentel kan..hihiihi..

by the way, Happy Birthday 
always be a good person as well. 

nadia

No comments: