Eat: Asam Pedas Sri Tanjung JJ, Muar

Hi Assalammualaikum...

Ce ulang balik bace tajuk entry kali ni..ko tak paham kan..okay! Pernah dengar Muar, Johor? Nampak sangat ko menipu..glamor kot tempat tue...kalau sebut mee bandung..orang mesti cakap..muar punya yang terbaik...tao...dan Muar jugak merupakan..kampung kesayangan awek...bukan setakat Muar..Seluruh negeri Johor la pujaan hati ku..dan Kedah...pssst...kene laa puji sikit..sebab nak kat orang sane..hahahha


Untuk pengetahuan korang-korang skalian..asam pedas bukan laa favorite awek pun..dan se-umur hidup awek makan di restoran..takkan pernah awek amek kuah asam pedas..hah..percaya atao tidak?? Tak..suke hati laaa..bukan masalah aku pun...buekkk...tapi betol..nak tahu kenape? Sebab..mam besar tu..hari-hari masak asam pedas kat umah..so wat ape amek menu same dengan menu rumah kan...tak kisah laa dasyat mane pun ko masak...bubuh belacan ke..kerisik ke..sikit pun takkan awek usik..haha..aksen konon..kat kedai tak nak makan makanan kampung..hahahha...macam mintak pelempang kan...

Nak jadi story..last few weeks..awek, mam besar dan en. Dreba balik kampung..kita nie..kalau nak balik kampung..harus laa inform kan...tapi kami tidak untuk kali ini..sewaktu sampai kampung tu..rumah untie berkunci rapat..owh..sangat sedih kan..dah laa lapo tak makan...di sebabkan untie takde kat umah..kami tukar plan..pergi rumah untie yang lain plak..masae ondaway nak keluar dari taman tue...kami berselisih dengan uncle...yay! dapat gi umah die..tapi yang tak best..untie takde..dia gi johor..hurm...tak pe-tak pe...kami plan nak ajak uncle and yang lain kuar makan...dia suggest kami makan di Jalan Junid...entah kat amne entah..awek bukan hebat sangat pasal Muar nie..hahaha..bab makan tao laa..hahaha..tapi mase kami sampai sane...makanan dah habis..tapi dia kata..kalao nak makan asam pedas..cube try pergi kedainya satu lagi di Tanjung....

tao tanjung tu ape? tempat laa kak yah oittt....ish...songeh laa ko nie...semua tak tao...tak pe..nanti aku buat trip tok korang..k..hahaha....sampai kat sane...dengan persaan yang sangat kelaparan..dan kepoyoan tue..awek dengan gelojoh nyer pergi serbu kedai tue...nampak tak perangai...burokkkk! agak-agak..korang percaya tak perangai aku macam tue..hahahhaha...


sebelum nie...bayank kali awek dengar orang kata asam pedas di Tanjung sedap...tak tao laa sedap ketidak...nak tao...sambung bace entri awek..jangan mengelat ehk..nak skip-skip plak...lempang nak??? hahaha

di kedai nie..totaly asam pedas..siapa yang kipas susah mati asam pedas...jangan malu dan segan silu..meh datang ke situ...asam pedas sangat terbaik...kedai ni meyajikan asam pedas sahaja..tak payah nak pening..ade satu jek kedai yang jual asam pedas kat situ..k...nak tao ape yang awek makan...dan ape yang sangat dasyat konon nyer tue kan.....


taaa daaaaa....asam pedas telur ikan.....wow!!!!!!
memang mavelous melutup kebaboom....ish..over plak puji...telur ikan ape? entah..ma ade cakap ikan apentah...tapi tak lekat pun daalam kepala..haha..sebab sedap sangat.. kalau tak silap awek..sepinggan RM6..


next...asam pedas ikan mayung...wow!! mesti sedap..awek tak makan ikan nie..sebab papa awek kepala...so..awek tak makan...hahaha


saat mula-mula menikmati asam pedas...was-was laa...takut tak sedap...kan..
kalau dah makan macam tue...ofcourse laa kesedapan tak dapat di sangkal lagi..hahaha...


di mana tak terhitung saat nyer...kami tambah nasi dan asam pedas telur ikan untuk kali kedua....hahaha..hancusss diet aku...wat malu orang kampung jek...pastu..gelojoh plak tue..siap berebut lagi dengan papa...hahhaa


kepedasan dan kehangatan asam pedas tue...terpaksa bersulamkan ABC..wow! best..best...susah nak carik ABC yang sedap tao....


yang pastinyer...langit mendung..tapi kami berpeluh-peluh macam baru lepas habis marathon..hahahah...teruk betul perangai..hahaha...


ternyata kesedapan asam pedas telur ikan tu..memang jadi kegilaan ramai...mase awek nak balik tue..sempat laa jugak toleh meja orang...wah..majoriti makan telur ikan....so..jangan ragu-ragu okay!

mesti korang nak tao kan..kedai ape..
ini dia kedai nyer....

SERI TANJUNG JJ ASAM PEDAS...


disebabkan kesedapan asam pedas tue...awek suruh papa bungkus sikit..nak bawak balik KL...tapi biase laa kan..bila dah simpan seharian..rasa nya kurang sikit...tapi takpe...tetap sedap....


wahai  asam pedas...ko laa yang pertama dan terakhir buat ku...hahaha..macam lagu pulak....

tapi memang terbaik laaa..awek yang tak suka asam pedas...boleh suka....korang yang suka..takkan tak suka kan nanti...so..next....sape nak ikot awek balik kampung...kita pekena asam pedas SERI TANJUNG...

jom!!!!!!

okay laaa...dah habis lunch pun...awek nak sambung buat kije......jangan kacau k....

bye....muaxh....

psst: ubati kesedihan dengan cara yang terbaik.....banyak lagi perkara yang harus kita lakukan....yang pasti...kesedihan itu luka yang bakal kering dengan sendirinya...jangan toreh lagi luka nya itu...pandang kehadapan..dan kejar apa yang pasti.....semoga kita peroleh kejayaan...AMIN

Comments

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/