Thursday, February 7, 2013

Birthday: Cyberjaya Restoran Saba

Assalammualaikum...
Hi lambat lagi awek update entri..yek..memang benar kata anda...puan-puan dan tuan-tuansekalian...kenape? mungkin bulan megambang tak habis-habis mengambang..tu laa malas nak updated blog tue..wahahha..mula laa tue pikir bulan megambang ntah pape...blue kan korang..huhu..tak de laa...sekarang kan awek dah tukar office..so sangat laa penat nyer tak teringat nak updated blog..maap yek...maap kan kami..maaap kan kami..maap kan kami...yay! nyanyi sikit...okay-okay..yang nie..happening sikit..gilew tak happening...


tajuk pun birthday mama...so awek tak payah laa cakap sape nyer birthday k...dua malam sebelum birthday mama..mama bisik dengan awek suruh ajak papa gi makan kat luar..eleh..konon kami tak tao  laa tue..nak lari dari sambut birthday ala-alaa suprise..wahahaha...dah terlambat cik puan oit..memang laa kami tak buat..Supriseee...kata nyer..tapi..buat2 lupe...wahahahha...padan muke cik puan...suprise ke tidak..nan hadooo...

like usual...awek laa yang kene decide nak makan kat mane..bak along kate..tengok badan laa..ciss ciss..cis..sentap mak...mencikkk...ma kata nak makan nasi arab..oaky..awek choose kat Cyber Jaya..tak nak plak...sakit plak hati aku nie...suruh aku pilih..tapi tak nak...habis tue nak makan mane?? pilih sendiri..sambil awek buat muke duck face...halolololo...cute sangat...kan...hahahha....ma kata kat area bangi tak de ke? cepat-cepat awek potong..tak de...kalao ade pun..tue kedai yang masin tue...nak ke?? BACA SINI tak nak plak...dah buat muke duck face..ofcorse laa..pilihan dituruti..wah..gitue...maje tak i...kan...sila jeles...

perjalanan dari rumah ke Cyberjaya tak sampai pun30mintit..alaaa...Kajang uolls..bukan jauh pun...kan...owh yek..lupe nak cakap...awek pilih Restoran Saba...mostly memang famus restoran nie...kalau tak silap awek..kat area Ampang ade satu tao...hurmm..nanti awek bg details..k..


standard nasi arab dan seangkatan dengan nyer..tidak terlalu mahal..kalau nasi sepinggan lingkungan RM15++ itu adalah biase..jangan terkejut..kuantiti nya sangat luar biase banya..single plate pun boleh makan 3 orang untuk orang malaysia..tao..alaaaaa...korang tao jek laaa..mamat arab tue makan banyak mane..kan...so redha jek laaa...wokeh..lepas dah order bagai..stuff restoran saba akan tinggalkan sekeping card..alaaa-alaaa card touch and go tuuu...tapi bukan touch and go ehk..eat pay and go..wahahhaa...


alaaaa..card tue macam no meja laa..merangakap no order korang..hah...so tak payah laa nanti korang nak bayar..sebok dok cakap menu ape korang makan tue..dah laa dalam base arab...hancusss...bergulung lidah tue..kalau gulung lidah jadi betol tak pe..nie dari base arab..jadik base tamil..wahahaha..boleh jalan da...dah laa kedai tue bising..nak tambah plak bising kedai tue dengan base tamil korang..wahaha..piigiiidaaaa..


thats my birthday gurl..


my super hero and super dupeeer heroan...wahahaa...buek

alamak..order dah sampai....


Mandi Chicken (tak mandi..tak leh makan nie..makan yang lain..k)


Mandi Lamb (sejak bile plak kambing mandi?? wahahaa..kepunyaan birthday gurl..)


yang nie..ntah..tapi panggang punya chiken..ntah laa..lupe laa..ape ehk... 


yang nie Harith lamb..yang kalao korang order..berasap-rasap tao..tue siap berbalot..kecoh betol..bajet sedap laa tue konon..wahaha


pastu kami order kebab lamb..macam menarik tao..tao..tapi disebabkan pinggan nasi dah sangat penuh dengan nasi..anf for the first time awek makan nasi tak habis..so kami tak habiskan pun nasi tue..ape tah lagi kebab nie..so kami bungkus bawak pulang kerumah.. mase awek makan kebab tue..opss maap..kebab tue awek pangkah..tettttt...tak  sedap langsung..rase belacan..serius..biase nyer..kalau kebab..kosong kan..hanya daging kepal..ini tidak..siap cili dan berbagai lagi daun-daun dalam ramuan tue..alaaaahai.. fail...

kan kami buat-buat lupa birthday mama..kan..so sampai laa ke hari selasa...sehari selepas birthday mama..pagi tue..di office..papa call awek..cik awek sila cari present for ur mom tonite wokeh..awek jawab..sir yess sir..as soon as posible awek call kedai-kedai yang berpatutuan..menanyakan prihal buah sebijik nie...kalau koang nak tahu..hampir 2 minggu awek mencari buah epal ronggak nie di seluruh Kuala Lumpur tao..nan hado..sorry cik..out of stok laa...sorry kak..stok habis...sorry kak..sorry dik..sorry miss..argh..so nak jadi cerita awek call apel kt klcc..hah..ade..tapi bukan yang our budget..so..sayang kan bini...papa redha jek dengan ape yang ade..wahahahahaha...tue laa die..penangan sayang kan bini..korang hado?? nan hadooooo...


ofcorse laa tak terkata kan...mane ade orang bagi present riban-riban..awek pun pening...siap awek plak yang kene marah tao...ciss..cik puan punya birthday..awek plak yang kene marah..pastu..kene berjalan seluruh KL nie mecari present puan..haiyakkk....nasib laa birthday gurl..saboo jek laaa...muaxh...dapat-dapat..terus suruh bukak Fb..mak ai...puan..saya tak install lagi..sabar ehk..hihihi lawak betol malam tue..


dah kata tak nak suprise kan..so kami buat laa tak tahu..alaaa-alaaa lupa birthday puan...hahaha..hah..nak lari lagi..kan...kihkhkih...tapi mama bengang jugak laa..mase hari birthday dia..kami buat tak tao jek..awek sebok tido awal...papa sebok ngan kolam ikan dia..along plak balik office lambat..kehkehke..bengkak jugak laa hati tue mama kata...tue laa..terima hakikat..kalau birthday jangan gatal nak lari..memang kami sengaja laa lupakan..kan..hahahha..

oh yek..pagi sebelum kami gi celebrate kat Restoran Saba nie..ade orang hantar present kat mama..rupe nyer..bukan setakat ngan kami jek mama nak lari..ngan mak cik tue pun dia nak lari...mak cik tue hantar msg..ade rumah tak..nak tao mama jawab ape?? mama kata..kami tak ade rumah..balik kampung..hahhaa..sampai macam tu sekali...hihihi...

owh yek...berbalik pada restoran itu..yes! awek saran kan korang pergi..memang best...tao..nasi jek best..kebab..tak...tapi...not bad laa sebenarnya..cume bukan citerase awek...hahha...kat mane..nie awek bagi details....pergi tao..senang jek..hp pun dah canggih kan masing-masing..so pe tunggu lagi..huhuhu

website:



address:

Kula Lumpur

1-01 Dataran, Setiawangsa, Jalan Jelatek,
Setiawangsa, 54200 Kula Lumpur

CyberJaya

      4800 Suite 0-2, Ground Floor, Block A1, Jalan Perdana,
           CBD Perdana, Cyberjaya, 63000 Selangor.