Eat: Red Wok Restorant. Steamboat Choice! - Bangi

Hi assalammualikum..

Nie cerita last month..ehk..last two month kot..entah laa..dah lupe plak bile..meh sini awek nak share..it sound like worried kan.. Red Wok Restorant. Sebuah kedai makan chinese muslim bertemakan Steamboat. Nak kata takde makanan lain..ade jek goreng-goreng..tapi if siapa yang ade di area Bandar Baru Bangi or Kajang..why shout u try it..pada awek..ia satu pelaburan yang bagus..
kenapa? Papa dan mama bukan laa pengemar makan makanan diluar..dah hampir 3/4 hidup kami..kami makan dirumah..sebab itu..kalau korang bace entry food review awek..dah macam orang jakun tak pernah makan diluar..ahakss..berbalik cerita kedai tue..maap yek jika kualiti gambar yang awek berikan tak menarik..sebab it unplanning kan...


kat mane??? lepas korang bace entry nie abis..baru awek bagitao kat mana k...
restoran nie menyediakan dua jenis steamboat..satu korean sizzling..yang mane? yang ade hot plate to..yang nak kene panggang and satu la steamboat biase..steamboat biase nie.. dorang akan bagi satu periuk besar..bezakan....beza periuk je...kalau kuah tue..sama ade sup atau tomyam..so kami pilih Korean Sizzling Steamboat dan kuah tomyam..hah..baru advanture.. hhahahaha


papa sia pesan dengan kami sebelum kami pergi berebut amek makanan..dia cakap..amek ape yang awak nak makan jek..ok..tapi bile dah sampai dekat frezer tu..patut laaa...so nak tak nak kami kene laa bangun banyak kali..biase laa kan..


urmm..tengok tue..bukan awek jek yang teruja..mama pun teruja..hahaha...


yang lagi best..papa..dia tak amek ape-ape..tapi ape yang kami amek..semua dia makan..ciss....kate amek ape yang kami nak..tapi dia yang makan..huhuhu..papa...papa.....


okay laa..takde ape pun nak cerita sangat..tapi nak  bagitao..nie salah satu kedai yang menarik untuk korang try..okay..jangan lupa try k..awek rase..nak gi sane lagi laa..kat mane...tu detail nyer...bye..muaxh

Steamboat
Adults   -   RM28
Children – RM17
Korean Sizzling Steamboat
Adults  -    RM33
Children – RM21
——–
Children under 99cm eat for FREE


Opening Hours
Monday to Thursdays
Lunch : 12pm to 3pm
Mondays to Fridays
Dinner : 6pm to 12am
Saturday & Sunday
"Almost" all day dining : 12pm to 12am
Please note we are closed for lunch on Fridays


Red Wok Restaurant Sdn Bhd
Lot PT 70550, Jalan Kajang Impian 1/2
Taman Kajang Impian
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor
Tel: +603-8927-4100
Fax: +603-8927-4500
HP: +6019-339-4655 - Awang Hasyim
Email: redwok2u@gmail.com

Comments

kalau pegi ramai kat sini memang best...tapi kena pastikan perut kosong baru enjoy makan...
Nens Collection said…
steambot kegemaran sy..
terjah hasil dr blog Mak dara
Mia Liana said…
sedapnya.. lama dah tak makan steamboat ni..
aynora nur said…
sedapnyer...cantiknya nombor 2013, harap ia secantik perjalanan anda nanti...

datang terjah sini dari blog makdara

Popular posts from this blog

Recipe; Belangkas Masak Lemak Cili Padi

EAT: MIKER FOOD, Padang Ipoh - Perak

DIY: Guestbook