Monday, December 24, 2012

Pahang @ Bukit Gambang Waterpark

Hi Assalammualaikum..


pelampung family; RM15
 loker; RM10

Glacier River



6 Lane Racer (The longest in Malaysia)


Crystal Slide,Galaxy Slide, and Canopy Slide


Family Raft Ride (The longest in Malaysia). Take the whole family on an observatory cruise in the Family Raft Ride. Our plus-sized rafts are constructed to fit the entire family in relative comfort and safety for your peace of mind while everyone gets an introductory lap of the amazing adventure that awaits them at the Water Park. satu pelampung dibenarkan naik seramai 6 orang...tapi kami bertiga..so terpaksa laa carik couple yg lain untuk cukupkan kota..pergh..ramai plak yang join..jadi dalam pelampung kami ade 7 orang..sebab ade 2 budak kecik..so lepas laa..dalam tue semua orang tue..sian kat budak yang jage tue..pelampung kami mula-mula takleh gerak..sebab berat sangat..pelan jek dia tolak pelampung kami..sekali kao..melayang along kata..pelampung kami hampir tekeluar lane..men tak nyer..awek takut terbalik jek...kalao terbalik tak hempap sape-sape tu tap pe laa kan..huh..huhu..tapi couple yang lain tue memang have fun gilew laa..sebab bile dah sampai bawah...lifeguard tue kata..family raft nie..kalao orang berat..lagi tinggi dia gi..wahaha...boleh mati awek dikije kan.



lepas tue kami sambung mandi Wave Pool (The Largest in Malaysia) ape yang besar ntah..tapi kejang jugak laa kaki awek..awek memang salu kejang pun kalau dok dalam air lame-lame..

No comments: