Eat: Kelantan Delight - Sooka Plaza KL Sentral

hi Assalammualaikum..

Harini awek nak share ngan korang satu restoran baru..actually takde laa baru mane pun..cuma awek baru swtahun tahu kewejudannya..setahun?? Wahha..da setahun lebih kot awek kije kat KLCentral ni..baru khamis lepas awek berpeluang pergi melawat. Semua orang kata makanan dia mahal. Takpe laa..sekali-sekale..ape salahnya kan..asalkan mahal dan sesuai dengan citarasa..okay laa kan..


Kelantan delight nama diberi..
resepi pantai timur bawa kemari..
jangan malu jangan segani..
sekali cuba..pasti nak lagi..

Hamboi nak berpantun..tapi..salah..tak kene langsung..wahaha...since awek dah ajak gi melantak kat sane..nie awek nak review makanan deme..first..kita check menu..hamboi..korang kot yek kempuanan nak makan sekali pun..jangan ikot hati tao..jeling-jeling sikit kat part harga tu..adoi..nie lagi melampao tao..kalau kat Teh Tarik Place..Teh o ais limau RM4..kat sini..RM7..kalau tak silap awek laa..ce review dekat sikit..huh..










Sis order kopok lekor se..tupat sotong se..kalau korang mkn kopok tue..korang akan macam ayam..ehk bukan..macam cube ayam..tak rase langsung kopok lekor..hadoii..



next: tupat sotong..WOW!!!! Awesome...macam pengat sagu..sedap gile...glew sedap..wow!!!! Wow!!!....sedap macam mane awek tak dapat bayangkan..takdapat nak gambarkan...


WOW!!..8/10...sedap wow!! Dalam sotong tue..ade pulut..sira dengan kuah ala-ala macam pengat gitu...muak?? Sikit laa..sebab kita tak biase makan..so macam loya sikit..tao..sekor..RM7..wah!? Sekor jek kot..aduh..memang mahal..


Awek order Laksam..sebab awek nak try..sedap ke laksam Kelantan Delight ni..sampai RM14se..aiyoyoyo..kat tempat yang awek salu makan laksam tu..baru..RM4..jauh beza..rase sama...


cume kat KD ni kuah dia pekat and ade serunding daging sesudu..and 1/2 telur rebus...ade laa jugak..sepiring kecik sambal..boleh tahan laa sambal tu..sedap..


air kakak sirap selasih..wah..awek punya lemon tea..kalao tak silap awek..harganya RM7 secawan..kalao tak silap awek laa...yang paling murah around RM4..tapi ayer ape ntah...tak tao laa...area KL central nie..kalao takde lebih 10 hinggit..jangan makan...better puase..dapat pahale..and kuruskan badan korang tue..kan..hahaha..kata orang..tapi makan makin naik...hahahha...


okay laa guy...awek pulak nak gi lunch nie..bye..muaxh..korang jangan lupa makan tao...tao...tao...bye...oh yek..kalao nak tao kat mane tempat makan best...yang pernah awek review...jangan laa segan tanye okay...email or fb jek awek..comform awek bgtao..hokeh..bye...muaxh

Comments

Sharinginfoz said…
Thanks for sharing, mahal betul....