Eat: La Rizz - Bangi

Hi, Assalammualaikummm...

Arini pulak awek nak ajak korang gi breakfast kat some where..tapi...pagi-pagi ade ke orang nak try jauh-jauh..ah lantak kaa u'alls..hihi..nie pun satu lagi place kat bangi..hari yang sama berlakunya eksiden lori garam tumpah kat My Rice..tapi nie episod breakfast. Awek tak sure laa kat mana. Tapi nama kedai ni La Rizz. Kalau tak silap dari bangi nak ke Sg. Merab..urmm ikot jalan lama tue..korang tao tak Warta Bangi..dekat warta tu ada simpang 4..kalao korang dari warta..korang hendak laa ke kiri..belok kiri..kalao kana ke tasik cempaka. Kalao terus ke PKNS..bila da belok kiri..korang kene jalan terus sampai laa jumpa trafic light. On the way nak jumpa tracfic light tue korang akan lalu jalan kilang..kiri kanan kilang..lepas jumpa tracfic light..belok kanan..lepas flightOver tue..korang akan nampak deretan kedai..koran jalan sikit..sebab dihujung deretan kedai tu laa Restoran Larizzz..hah..memamg susah kit nak cari parking tao..maklum laaa..sedap..mesti laa ramai..kan.....


Actually awek ade laa suruh adik awek amek pic makanan tue..tapi hampeh..lagak nak jadi Photografer teror..tapi suruh amek pic tak nak pulak..habis semua goyang...bontot periuk..kaki orang yang dia amek..mane yang ade jek laa yek!



Mostly makanan kat situ dari jenis makanan tradisional sampai laa ke western..semuanya ada..selalunya kalau kami datang sane..kami mesti amek mende yang kami tak reti buat dan jarang makan....



Nie awek punya..ade salad kentang..ayam panggang lemon..and kentang bakar..fewittt..kelaut laa diet..hahaha


Nie mama punya. Bubur..kami jarang masak bubur..bukan tak nak buat..tapi tak ramai yang suka makan kat umah..konon nyer tak kenyang laa ape kan..yang ni len sikit tao..bubur ada kuah..kuah dia sedap..alaa..awek tak reti laa nak discribe...tapi yang penting..masam manis tawar pahit semua cukup..dengan telur masin se...pedas sikit..wah..tak cukup semangkuk tao...


Yang tu pulak..papa...papa amek same dengan awek..cuma takde ayam panggang..adik awek pun amek same..kenapa sama..sebab..banyak sangat makanan..kami pun tak tao nak makan ape..haha...Along lain sikit. Along makan salad kentang wif mee hoon singapore..huhu..


Owh yek..nie pancake adik..adik bubuh honey sekeliling dia..pergh manis gile..memang laa sedap..tapi manis sangat pun tak elokkan..Ape-ape laa k..owh yek..mama ade pesan roti bakar satu..awek tapau 2 red velvet cup cake..and makaroni bakar..hihi maap takde pic..total semua kalau tak silap baru RM30++ wow murah kan..hihiihi..owh yek! Memang byk makan tapi bukan makan sekali gus yek..what-out ur mouth k...kegemokkan bukan ku minta..hahaha

K laaa bye..selamat mencuba kat kedai La Rizzzz..memang larisss laaaa

Comments

Anonymous said…
Lofty bye, genial friend :)