Monday, May 21, 2012

Ku Abadikan Kisah Cinta Kami Dalam Magazine

~STICKY POST~

Hi Assalammualaikum..


Wat pe tue...menarik tak tajuk kali ni..mungkin ade yang kurang setuju dengan apa yang awek lakukan..tapi pada awek..ia terbaik..awek abadikan kisah kami di dalam sebuah ruangan di sebuah majalah. Biar pun malu. Tapi takpe..sebab..itu bukti awek sayang kan perhubungan kami..awek da nyatakan ape yang terbuku dihati..awek nak..satu Malaysia tao kisah kami..suka-duka dan perit kisah kami. Andai ia putus dipertengahan jalan. Takpe. Awek pernah abadikannya suatu mase dulu. Andai jodoh kami kekal berpanjangan..ia akan jadi kenangan kami. Macam orang lain..toreh pokok tanda dorang pernah date di sane..same macam awek..biar magazine itu jadi saksi kami pernah bersama..cehwaaaaaah..kemain ayat..

Sehubungan itu..apakah perasan korang..bila dapat tao pasangan kita abadikan kisah cinta korang dalam magzine..wahhh..suka tak?? Awek tak dapat pikir laaa...


Okay fine..aritue..awek ade terbaca satu update dekat fb..siapa ade cerita cinta menarik..bak kat dia..kalau menarik..dia akan post dalam magazine..Tanpa segan silu awek pun hantar laa cerita cinta kami..ewah..dan awek dapat reply dari editor..dia kata..kalau muat cerita awek ni..dia akan masukkan dalam magazine..wah gumbiranya hati..

Utk keluaran pertama..cerita awek tak berjaya keluar..keciwa jugak laa..alaa..tapi tak jadi masalah pun untuk awek..dalam hati..mengharap jugak..haha..and kamis lepas..editor tu hantar email lagi..yeah!!
Mahu tak happy..disebabkan terlalu excited..awek pun segera turun ke kedai. Lantak laa boss nk cakap ape. Hihi..Bile da beli tue..paham-paham jek laa tak meyempat-nyempat laa selak buku tu. Alhamdullilah. Tak jumpa muka surat tue..grrrr...

Awek pun selak lagi. Laa sikit jek ke citew cinton awek..huh..usha punya usha..mak ai...satu page awek punya sorang...wahaha..waktu baca tue..berbunga-bunga hati ceq...hihi tp tak best..xde pic...hurm..takpe..redha jek! so macam takde bukti jek kan korang.


10minit lepas review ape yang di ubah cik editor. Awek msg Mr. Macho. Dia bole plak tanye ade ape dalam tue..grr..sedih pun ade jgk. Awek ckp laa laa xde pape laa..actually...hari sebelum dapat tao artical awek keluar magz ni..kami ade laa missunderstanding skit..hihi..tue pasal ayat jawapn dia xleh diterima pakai..padan muka ko wek oi...Dengan sedih nyerr..awek biar jek persoalan yang tak membangun tu..tapi.....malam kejadian tu..awek dapat msg dari dia.."im read"...wahaha..i know..gaya macam majuk konon..huhu


Okay laaa..dipersilaakan laa baca yek..citew ambo yang tok seberapo tu..
Hihi..malu plak awek nk shared citew ni..tapi kalau sudi bace laa..k..muka surat 066..Urmm..rasenyer nak ke..taruk true story..urmm yang blom di edit oleh cik editor? Kalao ramai yang coment..lebih 5 orang.. Nanti awek post lain k.. Sebab panjang sangat laa..k..muaxh

Wednesday, May 16, 2012

Eat: Kelantan Delight - Sooka Plaza KL Sentral

hi Assalammualaikum..

Harini awek nak share ngan korang satu restoran baru..actually takde laa baru mane pun..cuma awek baru swtahun tahu kewejudannya..setahun?? Wahha..da setahun lebih kot awek kije kat KLCentral ni..baru khamis lepas awek berpeluang pergi melawat. Semua orang kata makanan dia mahal. Takpe laa..sekali-sekale..ape salahnya kan..asalkan mahal dan sesuai dengan citarasa..okay laa kan..


Kelantan delight nama diberi..
resepi pantai timur bawa kemari..
jangan malu jangan segani..
sekali cuba..pasti nak lagi..

Hamboi nak berpantun..tapi..salah..tak kene langsung..wahaha...since awek dah ajak gi melantak kat sane..nie awek nak review makanan deme..first..kita check menu..hamboi..korang kot yek kempuanan nak makan sekali pun..jangan ikot hati tao..jeling-jeling sikit kat part harga tu..adoi..nie lagi melampao tao..kalau kat Teh Tarik Place..Teh o ais limau RM4..kat sini..RM7..kalau tak silap awek laa..ce review dekat sikit..huh..










Sis order kopok lekor se..tupat sotong se..kalau korang mkn kopok tue..korang akan macam ayam..ehk bukan..macam cube ayam..tak rase langsung kopok lekor..hadoii..



next: tupat sotong..WOW!!!! Awesome...macam pengat sagu..sedap gile...glew sedap..wow!!!! Wow!!!....sedap macam mane awek tak dapat bayangkan..takdapat nak gambarkan...


WOW!!..8/10...sedap wow!! Dalam sotong tue..ade pulut..sira dengan kuah ala-ala macam pengat gitu...muak?? Sikit laa..sebab kita tak biase makan..so macam loya sikit..tao..sekor..RM7..wah!? Sekor jek kot..aduh..memang mahal..


Awek order Laksam..sebab awek nak try..sedap ke laksam Kelantan Delight ni..sampai RM14se..aiyoyoyo..kat tempat yang awek salu makan laksam tu..baru..RM4..jauh beza..rase sama...


cume kat KD ni kuah dia pekat and ade serunding daging sesudu..and 1/2 telur rebus...ade laa jugak..sepiring kecik sambal..boleh tahan laa sambal tu..sedap..


air kakak sirap selasih..wah..awek punya lemon tea..kalao tak silap awek..harganya RM7 secawan..kalao tak silap awek laa...yang paling murah around RM4..tapi ayer ape ntah...tak tao laa...area KL central nie..kalao takde lebih 10 hinggit..jangan makan...better puase..dapat pahale..and kuruskan badan korang tue..kan..hahaha..kata orang..tapi makan makin naik...hahahha...


okay laa guy...awek pulak nak gi lunch nie..bye..muaxh..korang jangan lupa makan tao...tao...tao...bye...oh yek..kalao nak tao kat mane tempat makan best...yang pernah awek review...jangan laa segan tanye okay...email or fb jek awek..comform awek bgtao..hokeh..bye...muaxh

Thursday, May 3, 2012

Eat: La Rizz - Bangi

Hi, Assalammualaikummm...

Arini pulak awek nak ajak korang gi breakfast kat some where..tapi...pagi-pagi ade ke orang nak try jauh-jauh..ah lantak kaa u'alls..hihi..nie pun satu lagi place kat bangi..hari yang sama berlakunya eksiden lori garam tumpah kat My Rice..tapi nie episod breakfast. Awek tak sure laa kat mana. Tapi nama kedai ni La Rizz. Kalau tak silap dari bangi nak ke Sg. Merab..urmm ikot jalan lama tue..korang tao tak Warta Bangi..dekat warta tu ada simpang 4..kalao korang dari warta..korang hendak laa ke kiri..belok kiri..kalao kana ke tasik cempaka. Kalao terus ke PKNS..bila da belok kiri..korang kene jalan terus sampai laa jumpa trafic light. On the way nak jumpa tracfic light tue korang akan lalu jalan kilang..kiri kanan kilang..lepas jumpa tracfic light..belok kanan..lepas flightOver tue..korang akan nampak deretan kedai..koran jalan sikit..sebab dihujung deretan kedai tu laa Restoran Larizzz..hah..memamg susah kit nak cari parking tao..maklum laaa..sedap..mesti laa ramai..kan.....


Actually awek ade laa suruh adik awek amek pic makanan tue..tapi hampeh..lagak nak jadi Photografer teror..tapi suruh amek pic tak nak pulak..habis semua goyang...bontot periuk..kaki orang yang dia amek..mane yang ade jek laa yek!



Mostly makanan kat situ dari jenis makanan tradisional sampai laa ke western..semuanya ada..selalunya kalau kami datang sane..kami mesti amek mende yang kami tak reti buat dan jarang makan....



Nie awek punya..ade salad kentang..ayam panggang lemon..and kentang bakar..fewittt..kelaut laa diet..hahaha


Nie mama punya. Bubur..kami jarang masak bubur..bukan tak nak buat..tapi tak ramai yang suka makan kat umah..konon nyer tak kenyang laa ape kan..yang ni len sikit tao..bubur ada kuah..kuah dia sedap..alaa..awek tak reti laa nak discribe...tapi yang penting..masam manis tawar pahit semua cukup..dengan telur masin se...pedas sikit..wah..tak cukup semangkuk tao...


Yang tu pulak..papa...papa amek same dengan awek..cuma takde ayam panggang..adik awek pun amek same..kenapa sama..sebab..banyak sangat makanan..kami pun tak tao nak makan ape..haha...Along lain sikit. Along makan salad kentang wif mee hoon singapore..huhu..


Owh yek..nie pancake adik..adik bubuh honey sekeliling dia..pergh manis gile..memang laa sedap..tapi manis sangat pun tak elokkan..Ape-ape laa k..owh yek..mama ade pesan roti bakar satu..awek tapau 2 red velvet cup cake..and makaroni bakar..hihi maap takde pic..total semua kalau tak silap baru RM30++ wow murah kan..hihiihi..owh yek! Memang byk makan tapi bukan makan sekali gus yek..what-out ur mouth k...kegemokkan bukan ku minta..hahaha

K laaa bye..selamat mencuba kat kedai La Rizzzz..memang larisss laaaa