Tips: Menghilangkan bintik-bintik hitam/putih

Hi Assalammualaikum...

harinie awek nak shared satu tips..tips orang dulu-dulu..awek pun tak sangke ianyer berkesan. mulanya macam nie..ade satu petang tue..awek dengar laa kakak-kakak dalam tren tue cerita..camne nak buangkan bintik-bintik hitam or putih..ade sorng tue..cakap..beli laa yang biore tue..tampal kat hidung..ala...bukan berkesan pun...awek da try macam-macam care...nak ke spa...pulus nyer takde..so..awek tekat kali nie..nak try..modal pun tak besar...mungkin ade yang kata..cara tradisional nie..makan masa..kene buat berulang kali..yek..awek setuju..tapi..kallau korang cuba care nie..mungkin..korang akan cuba untuk kedua kali..dan seterusnya..senang jek..


bahan-bahan:
* sebiji telur 
* kapas muka

hah..sikit jekkan bahan dia..cara-caranyer pun senang...


first..asingkan putih telur dengan kuning telur..make sure..jangan sampai kunging tue pecah..kalau pecah..goreng jek..wat telur dada..kita tak pakai telur kuning tue tao..kita guna putih telur sahaja..lepastue..korang celup kapas muka tue......


dalam putih telur tu..awek tak sure laa kene pukul or not putuih telur tue..kakak-kakak tue tak cakap pulak...so awek main celup jek...hah..lepas da celup tue..korang tepekkan kat muka korang yang banyak bintik-bintik tue...okay..jangan lupa..make sure..kapas tue..betul-betul kene pada muka..rata..


lepas tue..korang perlu tunggu sehingga 100% kering..betul-betul kering..sebab..kalau tak kering..kapas tue tak bole buka.so..make sure betul-betul kering..kalau bole..jangan pakai waktu tido..sebab..korang nati tak dapat kawal korang tido..habis satu katil tu penuh bau telur..hahaha...bukan setakat bao telur..lipas pun join korang tido..hahaha...


bila dah betul-betul kering..baru korang cabut..contoh kat hidung..korang tarik kapas tue..ia akan berbentuk sebijik macam hidung korang..time tue ukur laa idong sape baling besar..hahah..ehk..da cabut..korang tengok result nyer..ade tak?? jangan tengok jauh-jauh..memang laa tak nampak..tengok rapat-rapat..mesti ade..tercacak semua black head or white head..kan...

korang try laa dulu..malam tadi awek da buat..siap ngan bulu roma pun tercabut..serius..tak tipu..pic-pic tue bukti..tapi tak nampak laa bulu tue..halus bebenor..so..awek puas hati sangat..malam nie nak try lagi laa...wow..sangat jimat...tak payah pergi salon or spa..okay..jangan lupa try tao..bye....

Comments

CikLilyPutih said…
menariknya nak cuba gak lah
Mra Mastura said…
habislah telur kt umah ni aku buat! HAHA
Edy Fee said…
yeah aku biasa buat,hehe tapi ikene tahan busuk sikit la.hehehe
good tips and tuto..leh try then ^_^.thanks~~
Hana Shiro said…
hahaah dah buat..busuk ar telooooooooooo >_<
Cik Yatt said…
watkan tok cik yatt eh..hihi

folo sini
zOeY zAu YaH said…
suka d.i.y menda2 camnih..best dan jimat kan =)
awek retro said…
cuba kak...comfirm jadi...jimat da
Awake Alan said…
Wow mnriknya nk cba try lah
Awake Alan said…
Wow hbatnye nk cbe try lah..
Alyia Mong said…
esok nak cubalah dengan roomate sekali.
KakDa said…
Wahh. Menarik tips ni. Harus lah kakDa cuba juga nanti supaya makin cantik.��