Event: Mustang OpenDay

Hi assalammualaikum...

Hari nie awek nak cerita kat korang semua ape sebenarnya perkejaan awek. Actually, awek merupakan seorang drafter...mesti ramai yanh tak yao ape itu drafter. Drafter tu kuli kepada designer. Opps bukan designer pakaian or acsesori wanita okeh. Awek design besi..hihi..


pernah tak korang dengar pasal oil n gas? Hah..alaaa..yang korek minyak tengah laut tue..alaaa..kalao sebut pasal Petronas mesti korang tao kan..hah..lebih kurang macam tu laa..tapi company awek ni. Company swasta. Huh..nanti awek cerita kan lebih lanjut di next entri okeh.


Last saturday. Awek dan en driver dapat la invitation dari sebuah conpany lain ke Openday deme. Actually Openday tue khas untuk mereka yang sedang mencari perluang pekerjaan. Yamg nak naik pangkat ke..kan..bila sampai sane.


Nampak samgat awek ni baru dalam dunia minyak dan gas ni. Takde sape pun awek kenal. Lagipun. Semua tua-tua..hahaha..mostly ramai kawan en. Driver laa..wah..bkn openday dah ni. Macam open house pun ade...siap makan lagi.



Yang datang kebanyakkan senior-senior yang nk naik pangkat. Nak naik gaji. Tapi ramai yang fresh. Baru nk join laa tue. Korang nk tao tak mase awek kat sane. Papa bwk awek punya CV. Papa kata. Gi laa pass kat orang tu.


Alamak!! Kalau korang nak tao.. Nie laa office yang awek kene reject dulu. Wahaha..dan sekali lagi. Awek hantar CV. Rupanya. Dia kenal papa. Terkejut dia bila dapat tahu awek ni anak kenalannya..wahaha..


Yang ko reject ni laa dulu..hahaha..tapi sebenarnya.awek malu jugak. Dok jaja nama papa dalam kerjaya awek ni..nanti kalao awek wat kije gile..hah..busuk plak nama papa.sian dia..kan kan kan...


Actually..nie serius party. So takde laa happening sangat. Ade laa 2 clown untuk kanak-kanak. Yang paling seronok papa laaa..dapat jumpa kawan lama..huhu..



Sekarang korang da dapat agakkan ape yang awek kerja kan setiap hari..kalau korang nak tao lanjut..nanti awek ceritakan lagi okeh..

Bye..muaxh

Pssst: office nie da macam pasar...bising gilerrr...huh

Comments

Popular posts from this blog

Recipe; Belangkas Masak Lemak Cili Padi

EAT: MIKER FOOD, Padang Ipoh - Perak

DIY: Guestbook