Eat: The Garden Cafe - Bangi

hi Assalammualaikum.

nie sambungan cerita petang tadi..urm..tak-tak..petang semalam..bali dari dating dengan mummy...awek pun call En. Hero awek..awk ajak dia makan luar..macam selalu..dia kata..awek pilih tempat sendiri..kalau suruh dia buat pilihan..dia tak nak..okay..fine...mam besar ikot jek...

seperti yang dia rancang..kami ke kedai nie..The Garden Cafe. macam mane nak carik? GPS laaa..hahaha..takde laa..senang direction...kalau korang dari tol Plus Kajang..korang perlu kekiri ikot susur keluar ke Kajang.tapi korang bukan nak ke kanajng tao...korang kene U-turn balik ke Bangi or Putrajaya. dapat tak? lepas tue..korang terus sehingga nampak shell. bile da nampak shell tue..korang kene masuk satu simpang belah kiri..dekat shell tue laa..pastue..betul-betul depan shell tue ade satu lagi lorong sunyi..hah..korang masuk situ.jangan takut..lorong tue sunyi jek...tapi sebelah diakan high way...ayoo..terus jek..and sampai!!!!1

kalau tak dapat jugak..try laa search internet.okay!! kami pilih seat yang open air..totally memang pun open air..tapi ade jek yang berbumbung..tapi awek pilih langit sebagai bumbung.nanti awek tunjuk..

disebabkan tempat yang en. hero yang pilih tempat..maka tempat kami bertentangan dengan Grill Station..asap dia jek da buat awek tergoda..macam mane?? mesti korang dah dapat agakkan awek nak order ape!

en. hero n mam besar order makan pulak..disebabkan malam..so awek pun tak berapa nak nampak tulisan pada menu tue..kecik sangat..en hero da hampir marah..sebab tak nampak makanan yang dicari..hahaha..orang suruh baca menu..dia tak..tengok pic menu..huhu. tunggu punya tunggu..makanan pun sampai..wah..gembire hati en hero awek..hihi

special dish: mee bandung muar. RM4.50. 
nak kata perfect. nope..sangat berkurangan..tapi bole di beri bintang dari kedai lain..ade rase mee banndung muar...tapi kurang udang nyer..hope after this..bole improve kan lagi..

soup milik en hero. RM4.50. 
sedap? bole laa telan..kurang masam...tapi okay laa..sebab awek kurang sikit pasal soup nie

mee goreng mamak: RM??? tak ingat...nie mam besar and en. heros..ape laa pilih menu same..
rase: bole laa...inti banyak..mee pun banyak..

lamb chop..its mine..RM15
lamb: kurang rase..kurang lembut..kurang..tapi..stil boleh bagi bintang jugak..
coslow: hurm...resepi i lagi best klik sini
black paper sos: urm.. instant kot 

totally takde laa tak sedap..cuma kurang jek..sebab awek pernah rase yang jauh lebih sedap..that why awek kata kurang...tapi awek tetap bagi bintang..2.5/5 bintang..tapi lanskap dia 4/5..sangat menarik tao..

tengok tue..

tengok nie..wow...menarik tak??sangat berkonsepkan garden..tenang jek...tapi ade satu masalah..takde tv..kalau ade tv..mesti bestkan..ade tue ade..tapi kecik jek..tak nampak..huh..

inilah dapur dorang..konsep dorang garden..and bangunan dorang adalah cabin..wow..awek sangat tertarik pada cabin..kenapa..entah laa..walaupun buruk..tapi cabin tue ade sesuate yang menarik..okay..korang nampak tak simbol ala-ala harle divikson.. sebab..kalau tak silap awek..tokey dia peminat moto tue...okay laa kan..lepas makan..mase untuk out..

nampak tak siape yang menghulur tu..sebenarnya..awek nak blanje en. hero..semalamnyer..birthday dia...30 mac..HAPPY BUFDAY PAPA...muaxh..i love you very strong!!

owh yek..teringat pasal moto tue kan..


alamak..tak leh besar-besar..maluuuuuuuu!!!!!

psst: kalao korang nak try..pergi laa..awek sarankan. try..mungkin selera kita tak sama...tapi yang awek suka tempat nie..sangat tenang untuk makan..biarpun rasenya kurang..janji tenang and cepat..walaupun tepi highway..tapi takde laa bising mane pun..kalao nak candle light dinner pun..okay..sangat romantik..

Comments

Popular posts from this blog

Recipe; Belangkas Masak Lemak Cili Padi

EAT: MIKER FOOD, Padang Ipoh - Perak

DIY: Guestbook