My Gurl {Reunion after 5Years}

Assalammualaikum..
Hi all, kabare?? Waras angak? Wah gitu..sebenarnya awek nak cerita pasal last weekend. Hurm. dah basi da cerita nie..apa yang di makan pun da dibuang. Hahaha. Pengotor. Kali ni..reunion kami. Asalnya memang nak ajak ramai. Tapi meseg tak sampai. Korang tau jek laa kan awek nie pemalas. Tapi takpe. Biar masa dan jarak jadi penentu kami nanti..ehk macam da nak ending plak..sini kami bertemu sekian lama menyepi....

Awek post FB dengan qila ajak lepak. Tapi die banyak sangat alasan. Takde pulus laa ape laa..tapi hasil
pujukan yang menawan nie..akhirnya dia tersangkut jua..disebabkan FB tu open..so ramai laa yang nampak kami borak..ramai jugak yang nak join. Tapi disebabkan last minute. So yang jadi hanya kami bertiga. Sorang lagi Fasha nama nya..

Kami nie dulu satu sekolah. Sekolah menengah. Tapi awek dengan qila nie, tak. Kami berkawan dari sekolah rendah. Ingat lagi awek dia lah kawan pertama awek masa awek baru berpindah ke Kajang. sekolah rendah satu kelas. Sekolah agama satu kelas. Sekolah menengah pun satu kelas. Dan yang best nyer. Qila nie akan duduk sebelah awek dalam kelas..dia la back up semua kerja tak senonoh awek. Hah jangan nak pikir lain ehk. Kalau korang nak tao. Kalau kije skolah tak siap. Qila bagi tiru. Kalau awek mengantuk. Qila jugak laa yang cover awek tido. Kalau nak meniru. Kami tiru same-same. Haha..tapi sebab qila jugak laa awek hampir bergadoh dengan kawan-kawan yang lain. Tapi itu semua kenagan lama...ish namao laa ingat. Sedih. Yang penting. Kami tetap berkawan sampai hari ini..

Alamak...sedih plak..
nie laa fasha...tengok da maju..siap sarung heels segala..hihi

Seperti yang dirancang. Awek pergi angkut dua jelitawan ni and first planning kononnya nak pergi men bowling. Tapi bila da jumpa. And yess!! Awek tukar idea. And untuk julung kalinya awek driver ke Jusco Cheras Selatan. Wehooo.. Konon nak tengok wayang..tapi semua movie tak best. Tengah lunch hour nie. Ape lagi.. Karok laa.. Wahaha.. Kat situ hanya ada Green Box. Yang best nyer lunch hour for saturday, 12-1pm = RM16 per head for 3hours. So kami masuk lebih kurang dalam pukul 12. End jam 3pm. Pergh..lapar gilew..atcually ade lunch set. Tapi kami tak berani nak amek. Takut nt dia charge extra..pengsan pulak nak membayar. Sebenarnya nie jugak laa first time awek try masuk lunch hour.. So korang takpayah nak gelak laa kan..huhu. Di sebabkan terlalu lama. Kami sampai tal tahu lagu ape nak nyanyi..wahaha..

sampai duduk atas lantai hah..macam cik kiah...
Lepas habis semua suara..fasha ajak makan. Awek tanya laa nak makan ape?? Dorang nie..semua nk tunggu awek..huh..awek tanya fasha pernah try Fullhouse tak? She said. Yes. So senang laa kan. Tapi kat jusco nie takde Fullhouse. yang paling dekat di Gaint Batu9 Cheras. apa lagi. Kami gerak tinggalkan Jusco. And sekali lagi awek driver untuk pertama kali tanpa guide ke sana. Huhu..


Sampai sana. Kami pun ape lagi order jek semua gejadah makanan.. Nyum..nyum..bestnyerr..and inilah pertama kali awek jejakkan kaki ke Gaint Batu9 and Fullhouse..next time awek nak ajak Mr. Macho laa..hihi

part yang paling best sekali nie..order....hihi..rambang mata tao...


ingatkan nak amek afternoon set..tapi dah lepas pukul3..so kene order ala-carte..grrr..kalau tak jimat awek..hihi

atcually memang dalam menu dorang nie..mostly ade tulisan cina..tapi ada juga tulis tulisan English..urmm was-was ehk..korang tepuk dada tanya selera..sanggup tak nak makan..kalau berani...pergi laa..awek tak paksa..cuma saje nak try..sebab ramai yang kata kedai nie bole makan..hope halal laa..kan..

dalam kedai nie..bukan setakat ade jual makanan..tapi ade jual pakaian..also aksoseri..kalao korangtengok kedai nie..mesti korang nak beli semua yang ada..kedai nie bertemakan English style..so sangat menarik...

nie laa fasha..fasha sanda..hahhaa


nie aqila..nie laa BFF awek dulu...ecehhh..


sementara nak tunggu makanan sampai..nie laa kije kitorang..hish..dah lama tak amek pic macam gini..huhu
okay...makanan sampai....

lime juice RM3.90 Qila punya

RM5.90 Melon Juice..awek punya

RM5.90 Apple Juice Fashasanda

RM19.80 Seafood Spegethy..Awek punya jugak


RM22.90 Chicken Chop Fasha and Qila punya...qila nak mam lamb chop..tapi takde plak time kami datang..so ini jek yang menarik...

yang nie ape yek..awek lupa laa..tapi dia macam creampuff. sedap..tapi sebab awel da kenyg..so awek tak makan banyak...dorangyang abiskan..hihi

lepas sedap melantak..kami pun balik..qila kata nak singgah pergi amek picuntuk buat lesen..so menyajau jugak laa cari kedai gambar..pastu..bila da pergi..remote kete pulak buat hal..bateri abis..huh..risaunyer tak terhingga..hihi

lepas tue..awek kene laa hantar dua orang bidadari nie balik..attcually takde laa best sangat pun kan..tapi best sebab awek dapat jumpa kawan-kawan lama tue..best wow!! nampak sangat dorang nie da upgrate..kemain u'olls..cun semua..kalau dulu selebet jek..kuar pun pakai seliper jek..la nie pakai heels...amboi...

okay laa guys...kalau korang rindu nak jumpa kawan-kawan..beranikan diri pergi ajak dorang lepak..time tue..semua cerita korang akan tahu..sapa yang da kawen laa..sapa suka sapa laa..hihi..

kenangan....kenangan...

psst: kalau suka LIKE sini okay

Comments

Popular posts from this blog

Recipe; Belangkas Masak Lemak Cili Padi

EAT: MIKER FOOD, Padang Ipoh - Perak

DIY: Guestbook