Pahang @ Cameron Highlands

Assalammualaikummmm...




yes..Teh Barrat..waktu kami naik tue taklaa ramai orang tapi tempat duduk dia kotor..sebab ade parents tue tak reti nak jaga anak deme...abiss semua kerusi yang ada kat sane deme pijak...grrr...tepaksa laa awek minta tisu lebih nak duduk..huh

disebabkan kami gerak awal dari rumah..makanya kami tak sempat nak breakfast..so nie laa breakfast kami..Stawbery cheese cake and Bluebery cake..float Tea..and lemon tea..tue leamon tea awek..tapi papa yang minom..sob-sob...hurmmm


lepas makan..ape lagi memborong laa...kali nie awek borong teh awal-awal..sebab kalini kami tak mao da pergi Boh..lagipun teh yang aritue ade lagi..takde sape pun nak minom..hahaha...siap berbalut lagi plastik tue..tao..huhu..lepas tue..kami gerak ke atas lagi...yeah-yeah da sampai....

along kata dia lapa..sebab makan cake jek breakfast..so dia tak puas...papa kata..kami tak payah singgah Tanah Rata..kita terus ke Brinchang..masa kat berinchang tue..papa berenti dekat FoodCourt..hah kat sana kami breakfast merangkap Lunch..ehk Brunh laa kawan...

wow tengok nie...menarik kan...sayur pun sogar....hihi
my Lovely driver kelaparan laa tue..tak nak mengaku..cettt...muaxh..
lepas makan...papa bawak kami pusing naik Kea Farm..nak tao ape yang kami cari??

tue hah..ehk bukan tiang tue..abang tue pun bukan..tue hah..Brokoli goreng..hahaha...awek da terkene sawan brokoli CH..sedap weh...kalao korang nak try..awek suggest kant beli kat Kea Farm nie..yang dekat Van tue..ade satu van tue..perkerja dia semua lelaki..hah..yang tue best sikit..kalau tak pon..korang pergi dekat persimpangan nak ke Boh Farm tue..dekat sempang tue ade orang jual jagung rebus..hah kat situe ade jual jugak..yang tue pun sedap..sedap gilew....lagi sedap dari abg van nie punya laa..hihihi..lepas dah borong sakan..kami pun gerak turun balik ke Kampung Taman Sedia..tempat aritu jugak..

kampung nie merupakan kampung orang melayu dekat CH nie..kampung yang penuh dengan Stawbery..bukak jek pintu..nampak stawbery..alaaa..pintu gerbang pun gambar stawbery...kan...hihi..lepas tue kami check in..nanti awek review pasal homestay tue yek...lepas rest sakan...papa ajak awek n mama kuar jenjalan tengok stawbery..ait..beria nyer..

kami pilih yang terdekat..Opah Stawbery Farm..aritue pun ade gi sini..tapi pergi makan aiskrim..tapi kali nie kami pergi laa balik...alahai..ramai nyer orang..tapi yang best..da boleh petik stawbery..yeah...so kami gunakan kesempatan tue amek feel petik stawbery sendiri..takde laa syok made pun..sesat lagi ade..tak jumpa jalan keluar..hahaha

nie bajet jek nie..hahaha

nie betul punya..tak bajet-bajet..hahaha

cik puan datin pun sebok nak memetik..hish...

kusyuk laa konon kan..kat kedai opah nie..1kg stawbery RM17 and petik sendiri..okay kot kan..lepas beli stawbery yang ramai orang tue..kami pun gerak gi stawbery farm yang len..tapi still dalam kampung Taman Sedia nie tao..
NEXT

pernah tengok tak kedai nie..hah..kalau korang perasan..nie laa kedai yang ade dalam drama kegilaan korang tue..Vanila Coklat..kat kedai nie jugak laa Amir Mengaku dia suka Zara..kemain kakak tue bile awek tanya syok tak jumpa zara dengan Amir..wahh..kelas ko kan..huhu

kat kedai nie banyak specialnya..segala macam jenis makanan ade..mee kari..mee soup.segala macam mee pun ade..tapi tak larat laa..sebab tadi kami da melantak kat food court tue..

kat sini kami try stawbery creamy. 10 biji Stawbery and Cream apentah nie..and honey..RM6 kalau tak silap..

sedap jugak laa..masam-masam manis..hihi 

bajet romentik laa..shared-share..hahaha...geli mak..huhu..fine i jelous..rindu dia

awek order nie.. Stawbery Milk Shake ..haha..dari sini laa awek dapat resepi..awek usha jek kakak tue buat..tue yang dapat wat kat umah tue..hahaha..da melantak..kami pun nak balik rumah and solat..sebab petang kami nak merayau lagi..huhu..

lepas tue papa kate saje nak pusing sekejap dekat kebun kobis..tapi kobis nyer engak ada...hurm..waktu nak u-turn balik..kami nampak satu Stawbery Farm baru..dulu takde tao..so ape lagi..kami pun singgah...memang cantik-cantik stawbery deme..mama tanye laa sebungkus berapa..
bangla tue jawap 2 bekas RM25..owh..satu bekas?? 1 bekas RM22..
hah?? buiar betul bangla nie..ape da...

tapi before kami balik..boss bangla nie datang..dia kata yang ada dalam kotak putih tue nak dihantar ke KL..awek tanya laa satu bekas nie berapa bang..RM17 jek dek..owh..ape da bangla...wat pening jek..lempang kang..hahaha..

lepas gelakkan bangla tue..kami balik..lepas rest..solat mandi mande dalam toilet..kami pun siap-siap nak kuar balik..sementara orang lain nak siap..encik Driver curi makan stawbery cicah coklat..arghhh

lepas tue kami kuar jenjalan sakan..syok jugak wow..jenjalan pusing-pusing..tapi korang tao jek laa kan..cuti sekolah..jammed ler jawapnyer..

first kami lepak kat stawbery conner tue..bukan nak beli stawbery..tapi puan besar nak beli bunga..taknak mengaku tu aritu kecor takdapat beli..sekali borong..hamek ko..3 pasu rose..

itu pun lepas hasil pujukkan jangan nak beli banyak sangat..huhu..Lepas da bayar tue..hari mula nak hujan..kalau hujan dah turun..alamatnyer tak ke Pasar laa kami..tapi tue laa tujuan utama..pasar malam..papa pun U-turn balik supaya kami dapat pergi pasar before hujan..

tapi bila kami turun jek dari kereta..baru lintas jalan..pergh..hujan membasahi bumi..habis lencuh..tepaksa laa kami cari tempat berteduh..tapi hujan sekejap jek..tak sampai 10 minit hujan da berentri..ape lagi..borong time laa..hahaha..kene borong cepat  before hujan turun balik..hahaha

dok syok jalan-jalan tetibe nampak orang jual bunga..Puan Besar..saya nak beli bunga..pleaseeeee!!
guna laa duit sendiri sekian...wahaha..awek sangat suka bunga lily tue..nanti awek up pic munge ape yang awek beli okeh!!

alamak..kantoi...stalker laa ko nie dek!!
lepas tue kami borong sakan makanan..macam biase laa..cendawan goreng..brokoli goreng..ayam panggang..nasi ayam...wahhh...tapi ayam pangang tue belum masak lagi..tapi kami da booking..kol7.30 kang kami datang balik..hahaha..

lepas tue kami teruskan jalan naik keatas semula..tapi awek mula dah tak sedap hati..sebab ada bao something yang kurang menyenangkan..huh. 

Sampai kat satu coner tue..awek tanya laa papa..kenapa macam ade bau jek something..owh..sebenarnya..papa pun memang da perasan..tapi tak nak mengaku..aduh..sementara papa and mama dok check kekte..kami pun dok posing sakan tepi jalan..hihi..papa kata tak de pape laa...panas sangat kot sebab jammed kan tadi mase nak naik bukit..tue yang berbao..bau getah terbakor katenyer..kami pun tak nak citew panjang..so kami pun diam wat tak tao..hihi..papa kata tak nak pusing jauh-jauh..so kami singgah jek mane yang dekat..hihi

mase ondaway nak balik tue..kami singgah Cactus Village..hurm...saje laa nak bagi hati driver tersayang ku ini tenang..huhu 



korang jangan nak pikir lain ehk..hahaha

sebok kami posing kat dalam...rupanya dreba kami nie hilang..katanya penat..eleh..padahal..risau laa tue..kan..hihi..muaxh

hah..kan da kata...hati gundah gulana laa tue..tapi papa kata..papa nak singgah tue...tue...

Sconner..last time mase kami pergi..tempat nie still under construction lagi..tapi kali nie kami kene singgah...kat dalam nie ade jual produk-produk Stawbery and Mushroom

macam-macam jenis and sepesi cendawan..wah..boleh gilew sekejap..sebab i adalah pencinta mushroom..

hahaha..en dreba sekali lagi cuba menghiburkan hati..takpe-takpe..anaknda mu ini mengerti papa..muaxh...lepas tue kami gerak turun nak balik rumah..tapi kami kene singgah amek ayam panggang tadi..hihi..

dah alang-alang tak hujan..awek ngan adik turun gi beli nasi ayam pulak...berapa banyak ayam ntah..hahaha


walaupun rupa ayam dia takde laa menarik mane pun kan..tapi rase nyer..pergh..buat awek nak datang untuk kali yang ke 4..SOON..hahaha..pastu kami balik rumah..ape lagi..rest + melantak laa....

huhu..tapi hujan lebat tak berakhir sampai situ..ade lagi advance pada keesokkan hari..pergh..memang takdapat kami lupakan..bukan setakat berbao pada kereta..tapi..........

nanti awek update next entri okay..bye

Comments

Mra Mastura said…
NAK IKUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

Popular posts from this blog

Recipe; Belangkas Masak Lemak Cili Padi

EAT: MIKER FOOD, Padang Ipoh - Perak

DIY: Guestbook