Eat: Chynna Restaurant Hilton Hotel KL; Chinese New Year



Assalammualaikummm...hi all my lovely readers..atcually awek sedih sangat nie..awek dah lame tak kuar gi mane-mane...kalau weekend tak keluar pergi mane pun..bukan taknak campur orang..tapi orang yang taknak campur ngan awek..kenape yek?? hurmm..lantak laa..sebenarnya..awek pun tak ajak sesape lepak..kenape?? serius awek kate..selain officemate..awek memang takde kawan lain..ade jek kawan lain..tapi ramai di Klantan..masih study..yang ade kat KL pun..ciput jek..tapi awek paham..dorang pun ade hal lain..kan..takkan nak mengadap muka awek 24:7..tapi buat yang ade janji ngan awek tue..awek mintak maap laa sangat..tak dapat nak lepak ngan korang..mungkin ade sikit hal yang tak dapat awek elakkan...tapi...yang nie..satu hal..memang tak dapat nak elakkk..gilew tolak tuah kalau awek tolak.....nampak tanglung kat atas tue??



last friday..as usual..every celebration..we would celebrate..tak kira laa ape perayaan sekali pun kan...kali nie..memang tak terlepass..perayaan Chinese New Year...wehoooo...maap laa..awek lambat celebrate..ehk..bukan lambat..boss yanglambat book tempat..hahaha...buek...kali nie..kami try Chinese food..kalau nak harap duit sendiri..haram...lagi-lagi kat hotel kannn..hihi...sape nak makan besar macam awek..ape lagi..email awek resume korang..Engeneering sahaja yek..haha..



seperti yang diperkatakan..lepas kecoh kepoh kat office..akhirnya boss pilih hotel yang paling dekat ngan office..hihi..senang sikit awek and friend nak balik nanti..okay-okay..kali nie..semperna Chinese New Year..so kami makan di Chynna u'olls...flight balik hari jek..hihi..nampak sangat menipukan..okay..awek bukan laa seorang penipu..cuma tak sampai hati jek nak tipu..sebab..kalau awek tipu..mesti kantoi punya..kan..kan..


kat mane?? jap laa..korang nie..suka buat awek excited..hahaha..seriusly tempat nie bercirikan chinese...semua perhiasan..sampai tandas pun ade ciri-ciri china tao..ape tah lagi pinggan mangkuk..kerusi meja..lantai..bumbung pun axde corak macam kat negara china...hihi...oakay..nama tempat nie..Restoran Chynna. tinggat 5 hhilton hotel..Kuala Lumpur..kelassskan jah..mesti laaa..mahu tak belagak..boss belanja makan free kot..so jangan salahkan awek kenapa makin hari..awek makin gemok..wahahaha,,


sementara nak tunggu office mate awek yang lain samapi...kami posing sakakan laa kan...kalao korang gi hotel mane-mane..dorang mesti tyuangkan sky juice kat korang..yapi kat sini tak..dorang sediakan herbal tea..siap buat aksik tao..da rase??



 nama pun herba..buek..tak sedap langsung..tawar gilwew...takde gulaa kot...buekkk..awek tak minum pun..awek suruh kak-kak awek nie nimum..ish..tak berak awek minom teh tawar + herbal..hahhaha...



amacam show...gilew payah mamat tue nak senyum tao...da laaa tak paham bahasa ingeriss or melayu...huh tension tao..tu laa air yang mamat tue tuangkan...buek..


tunggu punya tunggu..tiba masa makan....yay!!


korang ingat tak..setiap kali musin raya chinese...alan ade buat makan besarkan..dan dorang akan gaul makanan beramai-ramai kan...


hah..tue dorang tengah campurkan semua bahan...awek pun tak tao ape ade kat dalam tue..macam muruku pun ade...hihi


yang nie.. vegetarian...totali sayur..tapi kalau tak silap awek ade ade termakan salmon..hurm..ntah laah..awek telan jek..asalkan ditanggung halal...hihi secetary awek kata...ditanggung halal..ish..hotel besar camnie..takkan tak halal kan..hahaha


nah tengok gaya aawek mengaul..bajet jek tue..padahal..nak pegang copstick pun sampai terkehel jari..wahahaha...serius awek fail pegang copstik..baik pakai tangan lagi senang..hahaha


itulah cubaan pertama..hahaha..akhirnya dapat juga guna copstik..tapi belom sampai kat mulut dah jatuh..ape da...hahaha...tue gambar candid...tengok muka awek..amat teruja..hahaha..rasanya takde laa sedap..muruku lemau + rasam masam sour plum sos..heeee...xbest laaa...


nie senarai menu ayang bakal kami telan..hurm..time nie..tak dapat bayangkan ape laa mende yang bakal awek makan...sebab.. tak paham langsung mende-mende tue..hahaha


dalam senarai menu..nie makanan ke2..udang tempura sekor...1/2 seekor ketam..nie laa yang malas makan kat hotel...sangat ciput...grrr...tapi seriusly sedap..i loke...ketam tue da siap ade sos thai..tapi yang udang tue tak tahan...bersos kan kuah kacang..kuah kacang tak kenal?? kuah yang kita makan satay tue...hurmmm


next menu: shark fin soup: dalam tue ada labu air..ada ayam sikit..sedap memang sedap..tapi lepas makan..hah..awek dah mula muak...chinese style kan...banyak laa dorang gunakan herba..bawang putih n halia..sedap...tapi bukan tekak awek..so...hurmmm...pening da time tuee


next: cod fish wif black bean sos..sedap..tapi kuah dia ada rasa sos tiram yang..tapi..okay laa...sedap jugak laa...buek


hah..yang nie awek lagi tak bole terima...vege cook inside bamboo..grr..dalam tue ada scaloop.. macam makan getah skrap...hurm..dengan sos tiramnyer..heeeee...awek makan separuh jek...


hah..sayur tue pulak kene makan dengan nasi nie..nie nasi goreng...tapi ade rasa udang kering yang sangat banyak...terbayang-bayang awek sampai arinie..nak muntah laaaa....tak sedddaaaaaaap


second last menu: fisherman prawn wif egg gravy..YESSS..yang nie totaly sedap...wow...awek suka gilewww...akhirnya yang nie bole cover mual dalam tekak awek...yang nie awek bersungguh-sungguh makan...sampai kakak amek pic awek yang terhegeh-hegeh nak melantak pakai copstik..


cobaan pertama....


masih lagi cobaa pertama..


yesss akhirnya selepas 5 minit...


sikit jek sampai kedalam mulut..wahahaha..nampak sangat ko tak reti pakai copstik awek oittt..wahahaha..wat malu jek...


and the last one: desert..apemende ntah..tapi macam mango puding yang teramat masam..pergh..boleh pengsan..wahahaha..lepas makan tue...kami wat sesi bergambar...


ternyata..officemate awek nie semua kaki posing...da kata awek nie laa photographer tak bertauliah dorang..so..takde laa pic awek..sob..sob...hihi..ade banyak pic..tapi ak larat laa awek nak letak semua..nanti lembap plak nak loading...


hah amacam?? menarikkan..gilew tak menarik..makan free..siap bole bawak balik lagi..tue..beg itam tue..tapau yee sang..hahaha...okay laa geng..tak sabar plak awek nak tunggu next perayaan...urmm boss.. Dayak Festival kita sambut tak??

wahahahaha..bye

Comments

Popular posts from this blog

Recipe; Belangkas Masak Lemak Cili Padi

EAT: MIKER FOOD, Padang Ipoh - Perak

DIY: Guestbook