Thursday, January 19, 2012

Eat: LYE Diwali Lunch


Hai..Maaflaa..kan awek da kate..mesti banyak entry bakal tertunggak..bukannya tak nak taip..tapi masalahnya..masa tue sangat mencemburui awek..diri sendiri pun kacau..nie kan pulak nak kacau mase tue..okay..kali nie nak cerita pasal makan..nyum..nyum...office awek buat makan-makan lagi..


Kali nie khas semperna Deppavali aritue..opss...bukan aaritue..tapi tahun lepas...hahaha..so kami di sajikan dengan makanan india..wow..korang dapat bayang tak ape yang awek nak telan tue..huhu..Since kami dah diberi tahu kene dressing tradisional theme..dan secara tak sengaja..awek pun tergolong dalam acare gadis melayu tak berapa nak terakhir..hahaha..



Awek pakai ape?? Hahaha..okay-okay..semua orang puji baju awek cantik..ape lagi awek pun promote laaa..alaaa baju murah jek..beli time sale kat jusco..hahaha..bengong..tetibe tengah syok-syok gelak sakan..boss untie datang tanye..

I want ask u something girl. It's ur tradisional costum??

Awek jawap: hah?? ehk..ofcouse..we call it Kebaya Nyonya..u know nyonya?? Aiyaaa..nyonya tue..my neigbour laa..hahhaha...
ko bukan paham pun ku cakap melayu..hahahaGitu laa awek dressing secare tak sengaje..hahaha..padahal malam tue macam nak tercabut jek urat kentut cari baju nak pakai..hahaha..



Okay..makan da sampai..ape lagi..melantak time..yeah..
We all start dengan starter. Nama makanan nie..PAPRI CHAAT
nanti awek kongsi recepinya okay...sedap weyyy...hihi


Ape rasenyer???dalam makanan tue..ade yogurt + mint + paprika + pae bende entah..hihi

Maka jawapannya..sedap laa kan..hahaha


 Next santapan: SUGAR RUSH
agak nye laa ejaan tue..bunyinye pun lebih kurang laa camgitu..hahaha



sedap?? sedap tu sedap..tapi bukan pada tekak awek..maap..muaxh


nie cutlet: cutlet ape awek tak pasti..yang pasti bukan daging..urm..cutlet tue sebenarnya sejenis makanan yang akan dibulankan macam dalam gambar tue..ala-ala nugget laa..kaum india panggil cutlet..
next is main dish..jom layan..


nie nasi. nasik ape awek pun tak pasti..tak tahu laa name dia ape..keliru..lidah pun berbelit nak sebut..hahahaha..maaf yek kawan..tak sengaje melupakan..hihi >.<


yang nie pun lupa name dia: ntah..hahaha


yang nie pun...entah//tapi rase die macam rendang...


yang nie pulak rase macam rendang jugak,,tapi basah...alaaaa..awek pun tak tahu laa nak bezakan makanan dorang..sangat susah...sebab..unsur makanan dorang dari rempah...kalao tak rendang..kari..grrr..hahaha


yang nie awek tahu laa...kuah darl...kalau tak tahu baik bunuh diri sekarang...cepat..ape daaa...hahaha


disebabkan ketamakan yang melampau...ini dia set awek punya...ayioooo...nampak macam sedap..tapi siapae yang tak kuat rempah ratus ataupun pedas..komform korang tak bole habis...wahahaha...sebenarnya..awek pun tak habis...hahahha....tapi serius..sedap memang sedap..cume..tak bole tahan kepedasan mereka..hihi...sory boss



boss awek kate..disebabkan kita da makan semua makanan berlemak dan kaya dengan rempah ratus..so kita kene minum air mint..untuk hilangkan rasa loya dan panas dalam badan tue...hihi...pun same..tekak awek tak bole terima...tolong laa paham...hihihi


itu yang buat sedap tue..baru betul air tangan chef...hihi..jangan marah...tapi yang tue serius sedap..5 bintang...



happy kan dorang...biase laaa...makan free..hahaha


okay laa...disebabkan negara kita nie berbilang bangsa..tak salahkan kalau kita cuba semua makanan..asalkan halal...staff ofice nie best tao..dorang sanggup cari catering yang masak menggunakan bahan-bahan yang halal...next is our Chinese New Year..wahhh..tak sabar nak makan dim sum...nati awek nak suruh amoi-amoi cun nie ajar pakai cop stick..hahaha....

okah laa dear...maap atas kelewatan..terlalu banyak entri tertangguh...minggu nie..awek nak bagi settle semuanya..okay..byeee

psst: alhamdullilah sakit dah berkurangan...tapi nie hah..mate makin menyakitkan..asyik mengantuk jek..wahahhaha...byee

2 comments:

myra abdullah said...

wah,meriah benar.macam-macam makanan boleh rase.Best lah!

awek retro said...

kalau bab makan memang beruntung..hahaha...lagi-lagi makan free..hihi...

tq mira