Eat: Penyet Express KL Central


Wah, gempak tak tajuk kali nie..ayam kalao kene langgar..komfom laa penyekkan..kalau korang pu kene langgar..penyek juggak…nie bukan nak cerita pasal langgar lari ke ape ke kan..tapi nie nak cerita pasal Ayam Penyet…korang suka laa tue..amboi..lebarr senyumm tue..belasah kang…

Ayam Penyet Express..express??


Kedai nie terletak di suatu tempat yang jauh indah dan permai suasananya..bersaksikan bas..tren..kereta…motor…beriramakan..bunyi hon kenderaan..dan suara gemersik orang berborak…amboi..panjang nyer mengutuk..hihi..xde laaa…okay-okay..awek serius..kalau korang pergi KL Sentral…kalau korang lapa..tapi taknak makan fast food..nie ade satu lagi fast food..yang nie express punya..haha…kalao korang naik tren..korang akan turun kt bahagian KTM or LRT dekat tengah-tengah tuekan..alaaa..korang Nampak Mc’D semua kan..okay..korang berdiri tengah-tengah tue…then korang pusingkan badan korang 360  degnampak tak tangga?? Dekat tangga tue..ade kedai Olampus..nampak tak?? Belah kiri korang…ayoooo…hah..nampak tak de satu lorong Hj. Taib kat situ..ramai awek masuk celah tue…hah..korang ape lagi..follow jek awek-awek cun tue…agak-agak rase macam dah sesat..ehk..jangan patah balik…korang nampak bank CIMB kat hujung lorong tuekan…korang jalan sampai hujung..di simpang 3 tue..korang kene pastikan..sebelah kiri korang..ialah mesin-mesin ATM bank CIMB dan Maybank..sebelah kanan pulak..ade Hot Roll Counter..nampak tak??sebelah Hotroll tue ade Coconut Shake..pandang Kedai CoConut shake tue dan dongak keatas…ade Nampak tak sekor anak ayam warna kuning pakai key polkadot merah putih…hahaha..Itu laa kedai Ayam Penyet Express…ape yang best??jom…..


Alaaa..same jek set makanan dia kat sini dengan kedai ayam penyet lain…disebabkan awek diet..


awek order persembur…urm…sedap jugak..kuah kacang dia sedap…walaupun rupa tak menarik langsung..tapi rasa dia bole laa..berbaloi dengan harga..




kakak order set nasi dengan temper goring..air milo dan ABC tok awek…


Memang express..serius..mungkin baru lagi..so express laa kan..hahaha…kalau rasa?? Ia xsesedap ayam penyet a.p.i…or ayam penyet len..sambal nyer kurang perdas..okay laa..tempernyer..kurang ranggup..ABC..fail…aaargh..sape bole buatkan saya ABC macam kat jeti kuala perlissss…grrr….



So amacam?? Harga berbaloi dengan rasa..total kami makan..baru RM20++..kakak punya mahal..hahaha…citarasa orang semua lain-lainkan…so kalau korang perminat ayam penyet nie..awek sugest korang try sini…mane laa tahu tekak korang kene dengan rasa dorang..bagi awek..bole laa..asalakan kenyang…kalau nak makan fast food korang mesti jemukan…kan..so..try laa…


Psst: nasihat awek..jangan try waktu weekdays..and lunch hour..sebab..korang mesti takkan dapat tempat duduk punya…kalau ramai tue..sedap laa kan…hahaha…map saya bukan pencinta ayam penyet…byeee

Comments

Popular posts from this blog

Recipe; Belangkas Masak Lemak Cili Padi

EAT: MIKER FOOD, Padang Ipoh - Perak

DIY: Guestbook