Tuesday, December 6, 2011

Bumbu Desa KLCC


Hey..hoi..ape kabar?? Cuti sem da start kan kawan-kawan..pergh seronok laa korang...merehat..takpe takpe..nanti korang rase kan bahane bile da kije..lagi-lagi kalao kije macam awek nie..weekend korang camne aritue?? Awek nie xde laa best pon..tapi tetap gedik nak story......as a planning.....

Ngan mama awek..nak pergi mengabiskan duit..wah gitu..kami plan nak ke KLCC..tapi malang..boss tersayang suruh awek buat OT..cett..spoil...Tibe ari sabtu..nak tak nak..awek kene buat ot..tolong laa paham..tak best langsung..time tue..awek da terbayang-bayang kasut kat vinci..kat nose..wargh....

Tengah melayan perasaan taknak kije tue..tetbe mama msg..

"sayg...mama da ondaway gi KL nie..tunggu mama sampai yek!! Nanti kita gi shopping sesame okay"

Wahh mula lah..semangat awek membara..semangat nak balik..tepat kol1..yes..balik..

"mama..i'm coming......"


Wah kemain kami seronok berjimba..habis pusing satu KLCC..takde satu handbag pun mama berkenan..
Ayooo maa..nie tengah sale kot..xde yang berkenan jgk..

~PA mama yang berjaya~

" sayang..mama rase nak gi Mid Valley laa..."

"Okay mama..lets go..but..i nak beli shoes...hokey....."

Nie yang awek dapat..hihi



Next destination..Mid Valley..tempat yqng paling awek tak suka pergi..huhu..kenapa..ntah laa...mungkin besar sangat Mid Valley tue..that why tak suka..okay...Sampai sane..same jek tujuan..carik handbag or ape-ape yang berkenan dimate...tapi..perot lapa...okay..awek ajak mama makan di Rasamass...cett..da tutup.. Aduh..da laa Mid nie besar gilew..tolong laa paham..."maa...kita nak makan mane..." Semangat membara nak bawa mama makan kat satu tempat..bukan nk sgt bawa mama..awek yg semangat nak try... 

Bumbu Desa


Rate price: alhamdulillah memberangsangkan..takde RM100..jangan datang..hokey..
Ranting Stars: 

Yang awek tahu Bumbu Desa nie de 2 cawangan..satu kt KLCC..satu lg kat Mid..Punya laa semangat nak makan..dua meja kwmi tukar..mula-mula meja yang untuk 3 orang makan..kami tukar lagi meja...untuk 4 orang makan..tapi stuff diorang kate..tak muat buk..duduk sini..itu untuk 5 orang.besar sangat laaa..tak pe...sini selesa..okay..ikot kan aja..






Syok gilew waktu order itu...korang bole wat dua pilihan...same ade pilih dalam menu yang tak nampak pic tue...or pergi ke buffet yang da disediakan..tapi korang tak leh cedok sendiri..sebab stail kat sini stail ala carte..so korang tunjuk-tunjuk jek yang mane nak..okay....Tapi disebabkan kaki nie tak berape rajin nak angkat..kami order jek ikot dalam menu..rasenyer macam 3 lauk jek yang kami order...nak tao ape kami bedal..nie dia


GADO-GADO (SUNDA): Beberapa macam sayuran yang direbus ditambah dengan telor, kentang, tahu, tempe dan kerupuk lalu disiram bumbu kacang halus



TEMPE GORENG (SUNDA): Makanan yang terbuat dari kacang kedelai yang dibumbui lalu dicetak dan digoreng kering


NASI LIWET (SUNDA): Traditional Sunda steamed rice cooked with anchovies and coconut milk



AYAM BAKAR (SUNDA): Grilled marinated chicken with sweet soya sauce


cendawan nie awek tak dapat nak ingat ape namenyer...ayooo...tapi sedap..makan macam tue jek...



TALAPIA GORENG (SUNDA): Deep fried marinated talapia fish



sambal nie pun awek tak tahu..tapi cili padi besar gile..memang kami tak makan pun..tengok jek..takut kot...da laa air mahal gile...so tengok jek laa...buat sang pedas..korang mesti rase..best gile vavi tao...


itu baru makanan..nah..try tengok air pulak...


mahal gilew kan air dia..da laa gelas kecik jek..ape da....nasib baik ade stanby air dalam bag..wahahaha...ade awek kisah..awek telan jek...huhu....


Orange Coconut / Es Jeruk Kelapa: nie mama punya..
rase nyer..like fresh oreng kotak tue..ala-ala marigold tapi letak isi kelapa..aduh...
buat rugi jek...buek...


nie air paling mahal...Avocado Juice / Jus Alpukat..RM12++
rasenya sedap..macam air bancuhan tepung...wahahaha...tak percaya..korang pergi dapur..amek tepung..then tuang air..kacau sampai rata..then korang makan...hah..camtue laa rasenyer...wahahaha...


yang nie pulak: soda gembira..ayoooo...memang kami gembira betol..air sirap bandung taruk aiskrim soda..RM 8.90..kalao mama awek buat...kurang dari RM5...pastu minum laa samapi terkencing-kencing...huh..tak berbaloi betol...wahahaha

jom melawat ini restoran..okay







da kenyang melatak ape lagi bayar laa..nak tengok berape awek kene??


wah..makan tak seberapa..tapi harge..adush...takpe laa..memang niat nak makan sini..nak belanja buah hati awek dua orang nie..alhamdulillah..sebenarnya..harga dan makanan itu memang sangat berbalaoi..dengan suasana yang macam gitu..best-best..nanti awek nak buat suprise kat Mr. Macho laa...nak bawak dia datang sini..ehk..alaaa..nanti dia mesti bace entri nie..tak suprise laa kan...hurmmm..ehk tak pe...biar dia yang bayar..wahhahaha...
lepas melantak sakan....kami pun sambung jalan and balik...macam biase laa...KTM buat hal...hahaha...okay laa...awek ade 4 wentri tertangguh lagi...awek nak settle kan this week jugak..kalao korang ade venue best-best nak bawak suruh awek try..korang bagitao k..awek nak try banyak tempat nie..masalah nyer..duit jek takde..wahahaha...k laa...bye... 

kalau korang nak cerita senang...meh sini layan my gorjes sis entry...dia punya pic cantik sikit..maklum laa awek pakai baby boy jek..tue yang buruk..maap: 
Address:
Bumbu Desa @ Mid Valley,
Lot S045, Level 2, Mid Valley Megamall, 
Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 
59200 Kuala Lumpur
For reservation please call:             03-2282 2825      


2 comments:

Mra Mastura said...

g bangsar! makan kt situ. heritage food :D

awek retro said...

buek..
susah laa bangsar...kne de transport..driver ku jauh...wahaha