Memories; Best Word For Student


Hey..assalamualaikum gorjes-gorjes and hensem-hensem sekalian..macam mane pagi nie..okay tak??sejak semenjak nie awek salu sakit perot..da pergi kelinik..doctor cakap awek ade gastrik..aduh..tue yang lemah tue..huh..tapi awek gagah kan juga untuk gi kije..pengsan pun xpe laa..janji okay..kan..ehk..awek bukan nak citew pasal penyakit nie..nie haha nak cerita..semalam..awek usha semua pic-pic zaman kegemilangan awek..masyallah banyak nyer tak terkate..lebih dari 700 keping..pic zaman awek masih menuntut lagi..korang nak tengok tak..jom awek cerita..


kisah nya bermula 2 tahun yang lepas........
awal tahun 2009..awek dengan happy nyer sambung study ke sebuat institut kemahiran MARA di Lumut Perak..lebih kurang hulu jugak laa..tapi Alhamdulliah..lumut tue kira da maju dan membangun..sebab almaklum jek laa kan de pusat pelancongan..Pulau pangkor..so takde laa terok sangat life kami..




mase sem 1..
seramai 100 orang pelajar perempuan  jek..tak ramai..dan hanya ade 3 dorm..junior kene dok asrama..pergh..tension awek bila tengok dorm awek..ingatkan dapat laa bilik 4 orang ke..tapi dapat dorm yang bole muat seramai 30 orang..pergh..macam sekolah asrama u'olls..tapi alhamdulliah..dorm awek tak ramai..ade 12 orang jek..hahaha..da lah 12 orang..lepas tue..kami nie semua duduk area KL..tue yang best..kekwat lebih..vouge gitu..yang cun-cun semua dok satu dorm awek..
wahahaha..kelakar tao..biar awek gelak dulu..terok benor perangai kami..




mase sem satu group awek paling  top maklum laa kami nie orang KL..perangai terlebih sikit..salu kene bend dengan senior...tiap-tiap minggu name kami jek yang naik..kene denda laa..huhu..paling suporting..kami laa...gurl-gurl lain anti kami..masalah kami tak kacau pun dorang..so..
wat eva..hahaha setakat join event-event BPP..apee da..






sem 1 takde laa best sangat..biase jek..sebab salu kene denda..tu yang benci..tapi yang best..bila ade pemilihan sebagai calon Badan Perwakilan Pelajar (BPP)..best.. 





disebabkan kami satu dorm nie sangat vouge di kelas mahupun di dorm..dan jugak di luar kawasan Institut..kenape best..sebab..dalam 12 orang ahli dorm tue..10 orang tercalon jadik BPP..wah..belagak laa kami..hihi..tapi yang tak seronok..terpakse bertanding sesame sendiri..macam kat U or IPTA lain..mesti ade interview and pilihanraya kan..so yang berjaya terpilih hanya 3 orang


dari kiri: awek, edora, intan duduk: yo (abg presiden kami)
selepas da tercalon..kami pun bangge sekejap..hahaha..takde laa..first rombongan yang awek join before masuk sem2..ke PEKAN PAHANG..kami ke IKM TAYSA..ape tue TASYA..tasya tu stand for Tan Sri Yahya Ahmad untuk Konvensyen IKM/KKTM SeMalaysia.


tamat jek konvensyen selama 3 hari tue..maka tamat laa juga semester pertame awek..
nak tahu ke ape yang berlaku sepanjang semester 2 and 3 pulak?? nanti awek sambung part II okay..bye...

Comments

Popular posts from this blog

Recipe; Belangkas Masak Lemak Cili Padi

EAT: MIKER FOOD, Padang Ipoh - Perak

DIY: Guestbook