Eat: Teh Tarik Place, Sooka Plaza


opss..ops..maaf-maaf..tumpang lalu..hai kawan-kawan..Salam Ramadhan..muaxh..maap laa yek lame da tak update entri..sebab..awek sangat busy di office..tak ada masa langsung nak taip entri..muaxh..nie pun awek curi-curi tao..oaky..since kita suda menjejakkan kai dibulan puasa..kali nie awek try for The First Time Berbuka Puasa Diluar Rumah..hahaha..serius tak tipu..awek pun baru pasan..hahaha
kelakar betol laa...tak sangka..itu laa pertama kali..hahaha..kali nie..awek tak rancang pun..tapi semalam pagi..tengah sebok-sebok wat kija..tetiba dapat masej dari kakak ku Gadis Semasa..dia ajak berbuka kt KL Central dengan kakak Goges..wow..dekat..pe lagi ..awek pun setuju nak join..yeah..da alang-alang dekat..awek tanye nak mam mane..bole awek gi book kan tempat..kakak gorjes kate nak mam kenny..alaaa..tak sedap..awek cakap..jom gi makan kat sooka..dorang nie okay jek..so awek pilih warung mamak nie..memang terbaik..hihi


Mengikut ramalan awek..kedai nie  ade 4 cawangan..tapi tak tahu laa..kalau de lebih dari tue..before nie..awek tak tahu pun kemunculan kedai nie..tapi..sejak baru buka dekat office awek nie..alhamdullilah..awek da pun berkenalan..namanya The Teh Tarik Place..alaaa…korang bole search sendiri kat internet..
Ehk..lupa lak..korang malas yek..k-k..meh awek citew..if awal bulan..awek suggestkan korang makan kat sini..tapi bila da tengah bulan..or hujung bulan..awek sama sekali haram kan korang jejak kaki kat sini..bukan setakat makan..minum pun awek tak galakkan..ehk bukan..jeling pun jangan..nak tahu kenape??
Okay..awek nak Tanya korang..salu korang kalau order sirap limau..segelas berape harga?? Hahaha…jangan terkejut kalau awek kata segelas RM3.50..tak percaya..lantak korang laa…urmm…kalau korang gi kedai mamak..then korang order maggi goreng sa..kat sini pun ade jugak maggi goreng..tapi kalau datang sini makan maggi goreng memang tak berbaloi pada awek..sebab sepinggan RM7..da-da..malas nak cerita lagi..


awek ajak duduk dekat side luar..de angin sikit..tapi dorang tak nak..so kami duduk kat dalam..okay jugak laa..takde laa panas sangat..kalau korang nak tahu..tak ramai pun orang berbuka kat situ..sebab thah day kan working day..lagi-lagi bulan pose..dorang lebih prefer makan ngn anak bini kat umah an..


awek order ice lemon tea..dorang pun order ice lemon tea...


awek order nasik Kerabu same dengan Yana..kak dila order nasi hujan panas..
alaa..tak mek pic pun..tapi pic bawah nie korang bole nampak kot..


alaaa..tak nampak jugak huh..


sementare tunggu waktu berbuka tue..makanan pun dah ada depan mate..pergh...
dilla bahar pun tak leh tahan..ni kan plak awek..dush..rase nak makan jek..namao tunggu-tunggu dAh..
area office awek nie..tiada masjid and surau..awek suro mamat kedai tu on TV..tv plak tak boleh on..
so..kami hitung jam sampai laa kol7.30...ayooo..leceh betol..
tetiba awek casher tu bace doa berbuka kuat2..and de group kat luar tu da melantak...
kami pun pe lagi..bace doa makan de..terus mam...hahahaha


makan sambil megumpat + kutuk-kutuk sikit..hahaha..tue yg tak habis makan..ayoo


yana: makan tak habis..tapi air..bergelen habis..hihi


lepas puas melantak..kami chow..yelaaa..awek duduk jaoh..nak kene tunggu tren lagi...disebabkan kami nek tren..so kami kene laa balik awal...grupanya..syok jugak berbuka..okay laa..nak tido..

nak plan berbuka next week plak..hihi..seminggu sekali cukup laa kan..cian mak kat umah..tak de sape nak bawak dia berbuka kat luar..hihi..next time ehk mak..muaxh

k..lah..nak tido...muaxh..nite

Comments

Popular posts from this blog

Recipe; Belangkas Masak Lemak Cili Padi

EAT: MIKER FOOD, Padang Ipoh - Perak

DIY: Guestbook