Thursday, August 18, 2011

Sheraton Imperial KL; Buka Puasa

dua tiga kucing berlari..
mana nak sama si kucing belang..
dua tiga entri awek tak update lagi..
tapi kali nie ada entri best tok korang..


hai..kawan-kawan..pe cerita sekarang..maaf laa..orang nak raye niekan..awek buzy sagat..sampai kad raye semua tak sempat nak tulis..nie pun tak cukup rest tao..awek bukan buat kuih raye..ade laa..nanti awek update next entri k..nie nak story pasal last Tuesday..office awek buat Break-Fast dekat Sheraton Imperial Hotel Kuala Lumpur..hihi..nie second place and also second time awek berbuka diluar..happening?? gila tak happening..dengan kakak-kakak gourges tue..pergh..hihi..



kami gerak dari office pukul 5.30 petang..korang tahu kan..KL..jam tue..bende biasakan..so kami decide tok naik monorail..and turun di station Medan Tuanku..so tak ku sangke..monorail pun penuh..tapi nasib baik naik   dari KL Sentral..so takde laa penuh kan..


sampai jek kat Sheraton tue..seriusly awek cover awek punye jakun..cool jek..padahal..awek rase macam nak lompat jek sambil jerit-jerit..sonok dapat gi hotel yang gila cantik tue..hihi..ya Allah..catik gila..memang patut pun awek tak pernah pergi..mesti mahalkan..

then kami tyerus gerak ke Restoran yang da dibook kakak cantik ku..Essence Restoran..1st floor..sekali lagi awek sangat teruje..rese macam nak makan jek terus time tue takyah tunggu time buke..lantak laa..tapi..awek still bole sabar..hihi..dalam hotel takde laa nak tunjuk perak sangat..jakun katekan..hihi..

than..serius awek kate..sangat menarik presenting dorang pada makanan tue..jom awek nak ajak korang redah ape yang ade kat sane..sebab awek bagi 6 STAR kat Sheraton..memang terbaik..kalah HILTON..hihi


maaf ruangan nie picture harus diperbesasrkan..hihi..


yang nie pula ruangan Desert..da macam wardrobe kan..hihi 


kuih bahulu..


jack fruit..





yang nie pula..ehk..bukak kakak ku tue ehk..ruangan tu..ruangan Asam Pedas Melaka


kita bole pilih sendiri ikan ape yang kita nak..tue yang best..seafood pun ade korang.


nie part grill..segala macam ikan bakar de..


nie part salad + rojak + kerabu..excited nak tengok makanan..sampai lupa nak amek pic..
sorry kawan-kawan..


nie ruangan jelly kelape and anir kepala..ehk..kelape..best..fresh wey..hihi


nie nasi ayam


tue..bukit oyster 
takkan and never and ever tok sentuh binatang tue..tak sedap..
buat korang yang gedik nak merase..silakan..lepastue muntah jangan cakap ngan awek..k

alaaaa..de lagi..tapi..semua de yang tak amek..de yang amek ..tapi goyang..yang nie pun da buat korang kecurrr kan..hihi..tahan-tahan..dugaan pose..hihi

punya laa kami excited belum  
Pukul tujuh awek dah ajak dorang gi amek makanan..hahaha..agak kebuluran laa katekan..nafsu bulan pose macam nielaa..hihi..Pastu tepat..tepat yek kawan-kawan..tak lebih tak kurang pukul 7.15..awek ajak dorang amek makanan..hihi..best..semua awek nak makan..

Hidangan pertame..


Hidangan kedua..


Hidangan ketiga..


Hidangan keempat..


Alaa..de lagi..tapi awek tak amek pic..excited kan..
cendol..and segalae disert + aiskrim..Best..
Pakcik yang jage cendol pun peramah..maklum laa..jakun..hahaha..
Macam lah cendol pun tak pernah makan..Lawak betol..malam tue..awek tak kisah laa dorang nak kate awk ni kebuluran..memang pun..hahaha..Da berbuka kat hotel..takkan nak makan sikit..rugi laa kawan..Hihi..


Tengah syok-syok makan..awek pun tengok jam..alamak…..
pukul 8.45pm..dalam pale pikir..pukul brape nanti nak sampai..tak pe..awek pun siap-siap kemas..and bergambar sikit..then..awek pun..mintak diri pulang..


macam tue jek event awek..takde laa syok macam korang..bosan kan..yang penting awek da buka kat hotel..korang?? hado?? Hahaha

takde laa macam tue..just awek nak kongsi dengan korang place  and makanan sedap yang patut korang gi untuk berbuka pose petang nanti..

rugi and serius rugi kalau korang tak pergi sane..rate die..pun agak berbaloi laa..per head..RM108 ++..

mahal..awek tak kisah..sebab..bos blanje lagi..hihi

k laa..nak buat kije nie..nanti bos mara pulak..nanti tak dapat makan kat hotel lagi..
k..daaaaa

pssst: awek tak solat terawih?? Jangan mara yek..sebab tue bole makan dengan jayanya..hahahha

2 comments:

Pn. Sheila said...

wahhh... bestnyer berbuka di sana.... :-)

awek retro said...

mmg best..buk giler makanan...