Eat: Nasi Arab Damsyik - Senawang Negeri Sembilan


nampak tak ape yang tertulis tue..hah..Nasi Arab Damsyik..hah..kali nie awek nak bawak korang semua berjalan-jalan ke negar arab..Damsyik..bulan nie along punya first gaji..so die kene belanja kami melantak..so..papa cakap nak makan nasi arab..jom tengok..ape yang best....
jumaat lepas..along balik keje lambat..so terpakse laa kami gerak lambat..pukul 8 malam..amek along kat KTM kajang and terus gerak ke Senawang..pergh..tao ke senawang tue kat ne..kat negeri sembilan..40 minit dari kajang..ikut Lebuhraya Lekas..tapi sampai Paroi..jam pulak..tak jaoh dari stadium paroi kawan-kawan..

waktu kami sampai..takde meja kosong langsung..tami terpacak jek depan pintu tunggu orang bangu..lebih kurang 8 minit baru ade orang bangun..walaupun staf dorang tak ramai..tapi takde laa lambat sangat servise dorang..buat korang yang kurang sabar bab-bab makan nie..if nak try..kene laa practik sabar tue..before pergi tempat nie..ramai nye orang tak terkate..kalau ramai..tentu laa sodap kan..jom layan pic bawah nie..


nie bahagian dalam..kene duduk bersila..along and papa ajak kami dok dalam..tapi awek taknak..nanti tak bole bangun..huhu..so kami lepak luar jek..fresh air sikit kan..kan..


WAHIDSET = untuk sorang makan..
tapi kami amek KHAMSA SET = untuk 5 orang makan..tapi kami amek set kambing (RM65) + ayam suku (RM7)


minuman kami oder air kotak..buah nanas..khas di terbangkan dari Damsyik..
RM12 per box


pekat gilew air tue..tak tertelan..satu cup tue pun awek tak habis..nasib baik air kosong free..dapat laa cover mual kat tekak tue..tapi ...memang best bro..


nie laa along..tuan yang nak belanje tue..tengok jari die..ayoo...u'olls nampakkan mangkuk kecil tue..ade 2 warna..satu putih dan satu coklat..hah..yang putih tue..yogurt..dan coklat tue..air cili dorang..tapi tak pedas pun..waktu nie nasi belum sampai lagi..tapi..yogurt dan air cili nie..korang kene makan dengan nasik..baru laa sodap..


hah..amek kao..sedulang nasik..kambing ade dalam timbunan nasik tue..dan ayan suku..
memang stail arab makan..terbaik


turn awek untuk cedok makanan..atcually..ayanm tue..awek punya..tapi tak pe..kami kongsi..
pada pandangan awek..antara kambing dan ayam..mane lagi sedap..ofcouse laa kambing..tapi kat kedai nie..ayam die lebih berasa dari kambing..so..awek suggestkan..try dua-dua..tapi..kalao nak makan sedap..amek ayam..pastu cicah dengan air cili..sedap..tapi harus diberi peringatan..nasi nie sangat laa muak..maka..jangan tamak sangat waktu nak oder tue..okay..


total makan malam tue RM88..tak de laa mahal sangat..sedap pun sedap..tak rugi awek tahan lapar dari siang tue..hihi..botol yang awek teguk tue..RM4 satu..ape name..awek tak tengok plak..main telan jek..hihi

so..amacam...menarik tak tempat makan kali nie..memang best..if sape teringin nak try something yang len dari yang lain..jom terejah sisi..tak jauh dari stadium paroi..dekat taman Bogienvilla..lebih kurang la eja tue..hihi

memang terbaik..rugi kalau tak cuba..selamat mencuba..bye

Comments

jauh gile weyh g makan!
tak ajak pulak tu..
merajuk ah..
haha
awek retro said…
wahahah..tak mne nyer kau..
awak tue da dok kat sane..mkn laa puas2..hihi...kami takde harapan nak gi sane..dpt mkn kat senawang pun..kira macm da arab laa..dgn muzik die..pening wow..tak leh telan..hihi

jgn ngade2 nk majuk..lepmag kang..hihi