Sunday, July 3, 2011

Recipe; Garlic Butter


hi...ape kaba..da try belom coslow semalam..amacam rase..same tak?? kalau tak same..tue salah korang laa..tak ikot cara yang betul..hihi..style awek senang jek..kita belasah jek..janji ada rasa..tak payah timbang-tinbang..sukat-menyukat..hihi..arinie ade resepi baru lagi..kan awek da kate..minggu nie..awek nak citew pasal makan jek..nak ajak korang semua jadik tembam macam awek...tembam-tembam pun cute tao..hihi..makan nie..bole hilangkan tension tao..tapi dengan........
makan jugak bole buat kita tension..kenape?? sebab bila dah banyak makan..maka badan naik..bila da naik..korang mesti nanti salahkan awek..sebab bagi resepi terbaik..dari korang habis duit beli kat luar..yang tak tahu halal ke tidak..lagi baek kot try kat rumah..dijamin kan..


bahan-bahan: 
- 6 ulas bawang putih
- satu mangkuk majerin biasa
sedikit daun parsle

cara-cara:
- dikeringkan (dijemur) bawang putih dan di kisar halus menjadik serbuk. 
- daun parsley dihiris halus gilew tau..
- then..campurkan daun parsley dengan kawang putih tue..kedalam magerin tue..
- gaul sampai rata..dan
- pastukan..simpan dalam peti ais..bila korang lapar and teringin nak makan
amek roti..selet sikit butter nie..and nak bakar or tak..tu korang punya pasal..k

so..ape lagi..meh try...malam..malam nie..tak elok mak berat-berat...so try laa

Selamat Mencuba

2 comments:

SheyPull said...

HAAAAAA!!!!

tau dah nie st buat kat PIZZA kan..:P




JOM singgah blog saya nak... ape nye semua nie...tak paham la...

awek retro said...

owh..yekew..tak leh jadik nie..nt awek try recepi len plak..huhu