Eat: Le Maridien KL Sentral


hai...
amacam..okay tak tajuk..macam tak menarik pulak..tapi okay kan..Fine tak menarik..benci korang..tapi lepas korang review pic nie..korang komfom jeles..haha..dulu..makan dekat HILTON sampai termuntah..tapi kali nie..awek tak makan dekat Hilton..tapi kat Le Maridien..nak tao tercekik ke tidak..jom layan ni..


Event nie berlangsung pada jumaat lepas 15 July 2011 di Le Maridien Kuala Lumpur..tak jauh dari office dan KL Central..so..tepat jam 6 ptg..kami berarak menapak ke hotel tersebut..pergh..memang semangat gile..hihi..makan punya pasalkan..haha..malam sebelum tue..awek gilew pening tak tahu nak dressing ape nie..so..bila korang tengok baju awek karang..korang kutuk laa..ko cakap..ko memang gemok + mulat-mulat sambil sengaukan suare korang yang tak sedap tue..moga-moga awek cepat kurus..hahaha..macih..



Hilton dengan Le Maridien nie sebenarnya sebelah menyebelah..pintu tue macam nak masuk pintu club..hahaha..opss..macam pernah jek...sorry ehk..itu gara-gara drama-drama melayu laa..amboi..sedap betol mulut ko ehk..lempang nak?? tak caye ke..jom tengok pic len..k...


kakak ku yang berdua nie memang gilew camera..jangan terkejut kalau pic dorang lebih banyak dari pic awek..wahaha..now kami da masuk terowong ke Le Maridien..amacam..macam club kan..hahaha..nampak sangat korang pernah pergi..buek..jangan tipu..memang awek tak nampak..tapi Allah SWT nampak..hahaha


okay..jalan depan sikit..untuk naik lif..wow..macam dalam istana..serius..kalau laa saje-saje nak datang makan..memang tak laa jawapnya..5 star hotel kot..rase macam tak layak berada kat situ petang tue..image wat..umur baru 22..da masuk hotel mahal-mahal camgini..ehk..korang nie jahatkan..bukan check in laa...ayooo..


nie masa tengah tunggu lif turun..kakak ku nie..memang pantang jumpa camre..hahaha


maap tak tunjuk pic pintu..saje nak buat suspen sikit..meja nie di book oleh kakak ku suzi yang merah tue..hihi..glam ko..bajet macam die yang blanje..hahaha..lepas boss semua sampai..kami terjah dapor dorang..maap pic tiada..tidak dibenarkan..hanya di meja makan sahaja..okay..hihi


this is my First Dishes..
lamb chop and bla..bla..bla..tak ingat laa kawan..yang awek ingat..ade..sotong, ikan, kambing, daging.....masak pe..awek tak tahu..tao makan jek..haha..okay...


nie  gelagat officemate awek..kusyuk betol dorang makan..


chop-chop-chop..
korang tahu nak kopek udang and ketam pakai fork and spoon?? kakak tengah ajar abang how to use fork and spoon..kelakar laa..hihi..but sape da reti tahniah..k..


Second Dishes
ade tandoori lamb, ketam kurma, daging masak lemak, udang masak kicap
masakkan melayu terbaik..best gile..
tips..kalau pergi hotel..jangan amek nasik..nasik kat umah pun same jgk rase..so amek lauk jek..
coz..comfom tak same ngan korang masak..korang tue bukan teror sangat kan..haha
 lepas tue..bos suruh oder side oder drinks sorang satu..awek tanye laa kak suzi..air paling mahal kat hotel nie air ape..tapi kak senyap jek..al-maklum laa..kusyuk makan..tapi awek tanye lagi..ayer ape kak..die jawap..oder jek..okay..
"miss any drinks??" soal waiter macho tue
"sirap limau please"
hahahahaha..tipu jek..
" Ice Lemon Tea please" hope bole hilangkan loya and muak..
sebab nak makan banyak nie..hahaha


gila menarik presentation dorang..padahal Ice Lemon Tea jek kot..hahaha


Third Dishes
 spagetti olio-olio lio lio..haha..sea food..


nie kak suzi punya lio-lio jugak..tapi spagetti legam..hahaha


nie pic mase awek tengah nak campur air gula, lemon paste, and tea..sebok jek tua orang tue..hahaha
satu cup gula tue..baru cukup manis tao..pergh..pahit gila tea dia..
tapi best..and free..hahaha


Forth Dishes 
shusi time and manggo delight..
pergh..awek silap..patut amek shusi first.. bile amek last...urm..sedih..tinggal sikit jek..
sob..sob..sob..


nie kakak neena ku..die blogger jugak tao..tegok laa aksi luar jangkaan dorang..
waffer..sedap..awek amek sikit jek..nak rase..haha



muka ceria..sebab perot da kenyang..haha


nie meja bos-bos ku..happy kan dorang..hihi




Fifth Dishes
desert time..da full kot perot..padahal makan ape jek..hihi
tomey kan ice-cream tue..hihi



Sixth Dishes
 chocolate mountain..stawberry and mashmallow


fresh qurita at his mouth..seriusly..haha


obses..haha..serius..sedap..tak masam langsung..waaaargh..best nyer..


okay..going back..amacam..dasyat tak office awek..boss nie baik sangat hati..hihi
nanti pose..comfom ade dinner lagikan..raya lagi..wow..syok wow..korang jangan jeles yek..


okay..that all for makan story..bye..nak update next entry..da

Comments

Mra Mastura said…
camne ak nak doakan kau kurus
awek retro said…
baca jek la...

"Ya Allah..buangkanlah lemak di seluruh badan awek nie..dan jandikanlah die lagi comel dari aku"

amin~

hihi

Popular posts from this blog

Recipe; Belangkas Masak Lemak Cili Padi

EAT: MIKER FOOD, Padang Ipoh - Perak

DIY: Guestbook