Eat: Gear Box Warung Dusun - Bangi

Nie laa akibat kalau kaum perempuan dah mule malas nak masak..tapi kengkadang ape salahnyer kan..sekali-sekali bawak laa mak korang or bibik -bibik korang tue melantak kat luar..tak kecian ke mereke..hah..ikot macam awek buat nie..


citew nyer macam nie..mama tak de petang semalam kat umah..so tidaklah sempat mama masak untuk makan malam kami seperti biase...dan dengan pantas nyer..awek mengsuggest kan kat mama and papa tok mam kat luar..mule-mule agak takot nak bagitahu cadangan nie kat papa sebab papa bukan minat sangat makan kat luar..jarang untuk kami makan kat kedai..tapi lepas dibodek dengan ke seksian mama..akhir nyer papa setuju..tapi dengan syarat..jangan tanye nak makan kat mane..hahaha..lawakkan..

mula-mula awek suggest D'muar Kajang..temapt tue jek papa selere nak makan..tapi..dengan secare tidak disengajekan..awek terpikir..sup Gear Box..papa mesti suke..ape lagi..papa kate..lepas magrib..teros gerak..lambat..cancel..awek pun pe lagi..dengan comot-momot nyer bersiap..bedal laa pakai baju pe pun..kan..

Warung Dusun Gear Box Bangi..urm..dekat Sg. Ramal tak silap awek..ntah..awek tao pergi jek..kat mane..awek pun tak tao..huhu..kalau korang tahu SOHO Bangi..hah..die dekat deret tue laaa..tapi agak tersorok sikit okay..pelan-pelan jalan takut terlepas pulak..

disebabkan hari senin kami pergi..so tak lah ramai warge kota yang makan kat gerai..lapang jek awek tengok..hehe..



kami pilih tempat ujung sekali..tapi depan sikit..hehe..ape laa bahase...baru duduk tak samapi 5 minit..ade bro datang tuntut oder..pergh..yang spesial tempat nie..dorang amek oder..tak pakai buku..dorang pakai PDA..terus antar oder kat dapur pakai WIFI...tak payah jerit-jerit..tak percaye??


tengok bro nie..dasyat kan dorang..lepas jek bro tue bla..aku dok borak-borak..papa nak test..ade Wi-Fi tak..ade wey..full lg len..laju..kalah ferari..tapi tak sempat plak awek nak update blog kt situ..sebab..baru jek loading facebook..makanan da sampai..


mama ngan papa oder nasi goreng ikan masin..sehidup semati..same jek oder..hehe
benci mak..sedap..rse ikan masin siap tulang lagi tao..memang masin..hehe


awek oder mee hailam..tak sedap..jangan oder..


due cawan teh tarik tok papa..mama nescafe and awek barli panas..
papa tak kasi oder ais..sebab kami ade oder mende nie....


Sup Gear Box
papa oder 2 mangkuk..sebab papa hingat gear box nie kecik jek..tapi..
mak ai..tak muat mehja da nyah..mak pun tak tao mane nak letak  hehe..
sup die memang terbaik..kalah Sop Ani Utare..tao..



disebabkan kami makan bertiga jek..so makan semua tak habis..tapi papa suroh bro PDA tadi bungkus sup kami jek..memang terbaek..tak sia-sia awek ajak makan kat luar..papa yang susah nak ajak makan kat luar pun turut jatuh hati..alamak..siap mintak no phone len kali nak booking tempat tao..hehe


nak tao brape total kami melantak malam tue..RM56..
awek tengok resit dorang..pergh..macam soping komplex..hehe
nasi goreng RM4.50
mee hailam RM4.00
air RM1++
sup (kecil) RM18

die tulis kecil??pe maksud nyer...
ade lagi besar laa kan...itu pun da tak muat meje..die bole kate kecik..
brape besar laa agaknyer lembu tue ehk..hehe
tak kisah laa brape harge..tapi memag terbaek..


malam tue..awek tido dengan tidak lena..sebab dimara oleh Mr. Macho..sebab gi dinner tak ajak die..wahaha..dan awek pun dengan kusyuk nyer menatap Gear box tue..sampai lupe nak balas msg Mr.Macho..walaupun kenyang..tapi kene mara...

sob-sob..
awak..len kali..saya bawak awak k..mama bagi..hehe..
tapi promise..kalau awak ikot..awak kene makan sup tue..kalau tak papa reject awak nanti..hehe
tao wak..

k laa..barang siap nak try..nie sup terbaek yang pernah awek telan..

psst:  nak suro jalan-jalan carik makan datang situ laa...glamour aku nanti..hehhe

Comments